Három magyar énekes jutott tovább az Armel Operaverseny első fordulójából

Lezárult a 2014-es Armel Opera Competition első fordulója, ahol az Armel Opera Festival 2015-ös produkcióinak szerepeire versenyeztek az énekesek.

armel


Az énekeseket a zsűri két helyszínen hallgatta meg: Párizsban az Opéra Bastille-ban, Budapesten pedig a Francia Intézetben. A meghallgatásokra közel kétszázan jelentkeztek, hogy elnyerjék a hat produkció összesen tizenegy versenyszerepének egyikét. Az énekesek két Mozart-opera (A varázsfuvola, Figaro házassága) mellett Donizetti Calais ostroma, Rimsky-Korsakov Mozart és Salieri című operája, valamint két ősbemutató főszerepeiért versenyezhettek

.
A zsűri elnöke, Oliver von Dohnányi az összes jelentkezőt végighallgatva összeállította a második fordulóba továbbjutók listáját, és a kiválasztott énekeseket a szerepek egyikére jelölte.

 

A továbbjutók között van három magyar énekes is: Puja Andreát Isabella Colbran, Rőser Orsolya Hajnalkát az Éj Királynője, Balczó Pétert pedig Tamino szerepére jelölték. Az, hogy ki nyeri el a szerepeket, 2014. június 1-én dől el a Budapest Music Centerben.


A második fordulóba jutott versenyzők listája itt megtekinthető.

 


Forrás: Armel

süti beállítások módosítása