A kínai herceg és egy szerencsés takarítónő - Flashmobot tartott az Operettszínház

Az Operettszínház szombaton a legnagyobb ázsiai bevásárlóközpontban lepte meg a nézelődőket A mosoly országa előadással. A hétvégi rögtönzött bemutató csupán ízelítő volt, Lehár Ferenc nagyoperettjének premierjét május 16-án tartják.

mosoly flashmob

 

"Figyelem, figyelem! Rendkívüli biztonsági intézkedések az AsiaCenter egész területén. Szu-csong herceg, Kína európai nagykövete érkezik" - szólt a hangosbemondó szombat délután 4 óra körül a bevásárlóközpontban.

 

A bevásárló tömeg mit sem sejtve indult meg a bejáratok elé és köré, hogy lássák a meglepetésvendéget, aki nem volt más, mint Boncsér Gergely, az Operettszínház legújabb bemutatója, A mosoly országa nagyoperett egyik főszereplőjének, Szu-Csong hercegnek öltözve. A limuzinból kiszálló, kínaivá maszkírozott tenoristát hangos dobpergés közepette három testőr kísérte a bevásárlóközpont bejárata felé, ahol egyszer csak Lehár Ferenc dallamai csendültek fel.

 

mosoly flashmob2 

A kínai hercegből bonviván lett, "vágyott egy nő után", aki pedig nem volt más, mint a nézelődő emberek között felmosóvödröt tologató takarítónő. A bevásárlóközpont alkalmazottja viszont csak egy autogramra és egy közös fényképre vágyott Kína európai nagykövetétől, és pillanatok alatt Lizaként találta magát Szu-Csong oldalán. Egyenköpenyéből Bordás Barbara bújt ki és primadonnaként, jelmezében énekelte tovább partnerével az operett-irodalom egyik legismertebb dalát, a Szív duettet.

 

 EDV4943  

Az összegyűlt vásárlóközönségnek nem sok ideje volt, hogy felfogja a történteket, és elmerüljön a produkcióban, mert a tömegből egyszercsak a szatyrokkal megrakodott Hatfaludy Ferenc gróf, vagyis Kerényi Miklós Máté bukkant fel, hozzá pedig minden irányból táncosok csatlakoztak és már zengett is a Katonakarmester dala. A táncos-komikusnak a színház balettkara segített elkápráztatni a nézőket. Pergett a dob, szólt a zene, a vásárlást pedig az Operettszínház színészeinek köszönhetően pár percre mindenki abbahagyta.

 

mosoly flashmob3 

A váratlan produkciót hatalmas tapssal jutalmazta a közönség, Szu-Csong herceg és Liza ezt azonban már nem tudta megvárni, hiszen testőreik távozásra kérték fel őket, Hatfaludy gróf pedig sietett vissza vásárolni.

 

A mosoly országa című nagyoperett bemutatóján, május 16-án a közönség nem csak Bordás Barbarával, Boncsér Gergellyel, Kerényi Miklós Mátéval és a balettkarral, hanem a darab minden szereplőjével találkozhat az Operettszínházban.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

Usz.: Színház.hu

Fotó: Éder Vera

 

 

süti beállítások módosítása