Búcsúzik a MŰVHÁZ sitcom a Jurányiban

Egyetlen, utolsó esély van közös sorsunk jobbra fordítására. Hogy mi az, május 27-én kiderül a Jurányiban, ugyanis ekkor búcsúzik a nézőktől a Művház színházi sitcom.

A Művházról:

 

2013 októberében, Művház címmel havonta jelentkező új színházi sitcomot indított a Szakkör elnevezésű alkotócsoport a Jurányiban. 

A Művház epizódjainak mindegyike két-három nap alatt készült, színészi improvizációkra épülve.

A sci-fi és misztikus thriller elemekkel átszőtt, de a közéleti aktualitásokra is érzékenyen reagáló történet helyszíne egy kisváros művelődési háza. Az előadásban mindennapi magyar valóságunk és a fantasztikum keveredik groteszk, ironikus, szürreális módon.

 

A Szakkör elnevezésű független színházi alkotócsoport jelenlegi csapatának Dömötör András színész-rendező, Kovács Dániel rendező, Kálmán Eszter látványtervező-rendező, Kolozsváry Bálint videóművész és Laboda Kornél rendező-dramaturg a tagja.

 

 

 

Az előző részek tartalmából:

 

Kopjáson rejtélyes haláleset történt. Endrét, a művház gondnokát vérbe fagyva találták nem sokkal azután, hogy Luca, az elhivatott régész Árpád-kori leleteket hozott be az épületbe. A csontokat a stadiont építő munkagépek lánctalpai elől menekítette meg.

Anita, Endre lánya, tudta, hogy apja kapcsolatban állt a szerb cigarettacsempészekkel, s úgy gondolta: apját a halálba kergette valaki. Hogy a rendőrség ne fogjon gyanút, Endre holttestét hazaszállították, s az esetet otthoni öngyilkosságnak állították be.

Ám a hátborzongató események sorozata korántsem ért véget!

 

A művház elszabadult kísértetek játszóterévé vált, a rejtélyes megszállások egyre gyakoribbak. Majd egy maffiózó és két nemzetbiztonsági ügynök jelenlétében fény derült a titokra: egy ezer éve halott táltos szelleme elevenedett meg, aki a széthúzást és viszályt keltő turáni átkot mondta ki a magyarokra.

 

muvhaz IV eloadasfoto domolky daniel WEB 019

 

A táltos visszavonná az átkot, hogy szelleme ezer év után végre nyugalmat leljen, ám ehhez a művházbéliek segítségére van szüksége. Hogy a széthúzást megszüntesse, ki kell békülnie Szent Istvánnal. Arra kéri a kopjásiakat: lopják el a Szent Jobbot a Bazilikából, hogy kezet foghasson vele.

 

A kézfogó időpontja a választások napjára esett, ám a videótékás Nóri, Szent István ideiglenes gazdateste, gyengének bizonyult az országos méretű energia áramoltatásához. Az átok levétele meghiúsult, és Nóri összeroppant a misztikus teher alatt.

Művház – havonta új epizóddal jelentkező misztikus thriller-vígjáték sorozat, színházi sitcom. A Gondnokság alkotóitól.

 

muvhaz II eloadasfoto domolky daniel WEB 007

 

Művház ruhacsere partit rendeznek:

 

"Itt az ideje, hogy átnézzük a ruhásszekrényeinket és lecseréljük a már régóta nem használt ruhadarabjainkat.
Gondoltad volna, hogy hazaviheted a Művház c. előadásunk jelmezeit?
Akár Szamosi Zsófia, vagy Makranczi Zalán, Stefanovics Angéla jelmezeit is viselheted a hétköznapok forgatagában" - áll az alkotók felhívásában.

Időpont: 2014. május 22. (cs.) 17.00-20.00

Helyszín: a Jurányi terasza

 

muvhaz eloadasfoto domolky daniel WEB 003

 

MŰVHÁZ utoljára

 

Főbb szerepekben: Futó Balázs, Makranczi Zalán, Mészáros Piroska, Schruff Milán, Stefanovics Angéla, Szamosi Zsófia, Szilágyi Csenge, Tamási Zoltán, Vajda Milán

Rendezők: Dömötör András és Kovács Dániel

Látvány: Kálmán Eszter

Dramaturg: Laboda Kornél

Zene: Keresztes Gábor, Futó Balázs

Videó: Kolozsváry Bálint

Fotó: Dömölky Dániel

Rendezőasszisztens: Varga Brigitta

Produkciós vezető: Felmérai Roxána

 

Humorfesztivál 2014. - Különdíjat kapott Szamosi Zsófia a Művház című színházi sitcomban nyújtott alakításáért.

 

 

süti beállítások módosítása