Újra Finálé Fesztivál a szegedi színházban

A Szegedi Nemzeti Színház idén immáron harmadik alkalommal rendezi meg évad végi seregszemléjét, a Finálé Fesztivált. A május 20. és 25. között műsorra kerülő kamaraszínházi találkozón öt produkciót tekinthet meg a kisszínház közönsége.


Elsőként a kecskeméti Katona József Színház mutatkozik be 20-án este. A nyugat női című produkciót öt színésznő játssza. A Nyugat mögött álló, küzdő, mosolygó és szenvedő asszonyok portréja a Bíró Kriszta által válogatott és szerkesztett szöveg alapján rajzolódik ki.


Másnap, 21-én, igazi különlegesség, a Stabat Mater kerül sorra a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház együttműködésével, Szegeden először élőzenével. Közreműködik Somogyvári Tímea Zita, Laczák Boglárka operaénekesek, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor dirigálásával.

 

stabatmater

Stabat Mater (fotó: szeged.hu)


Május 22-én sepsiszentgyörgyi vendégeké a színpad. A Háromszék Táncegyüttes - magyarországi turnéja egyik állomásaként - a Gábor Áron című táncjátékkal mutatkozik be. A produkcióval a 200 éve született székely ágyúöntő mester, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc székelyföldi hőse előtt kíván tisztelegni.


A Szegedi Nemzeti Színház az évad egyik sikerdarabjával, Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiával képviselteti magát a Fesztiválon, május 23-án este. A két főszerepben Fekete Gizi és Jakab Tamás „jutalomjátékának" tapsolhat a publikum.


A Finálé Fesztivál zárónapján, május 25-én, a budapesti Aranytíz vendégjátékára kerül sor. Hollós Gábor rendezésében, Őze Áron, Kedvek Richárd, Széplaky Géza és Cseh Zsuzsa szereplésével
Axel Hellstenius norvég szerző Elling és Kjell című előadását láthatja a 14 éven felüli közönség.


Az előadásokra belépők már kaphatók a színház jegyirodájában, illetve a www.jegy.hu címen.

 

Forrás: szinhaz.szeged.hu

 

süti beállítások módosítása