Webber rock-musicalt ír

A Jézus Krisztus Szupersztár 1971-es premierje óta nem volt rá példa, hogy Andrew Lloyd Webber a West End helyett először a Broadwayn mutassa be új musicaljét. A School of Rock című film adaptációjával azonban úgy tűnik kivételt tesz.

Andrew Lloyd Webber azt mondja, hogy egész nyáron a musicalen fog dolgozni mielőtt eldönti, érdemes-e bemutatni a darabot. A premier legkorábban 2016-ban lesz. 

 

Screen-Shot-2013-04-09-at-20.05.34


Azért voksol a Broadwayre, mert úgy véli az Egyesült Államokban sokkal könnyeb gyerekszereplőket castingolni, mint Angliában, a tengerentúlon ugyanis kevésbé szigorúak a gyermekmunkára vonatkozó törvények.


A School of Rock című készülő produkcióhoz pedig szerepenként legalább három tehetséges fiatalt kell kiválasztaniuk, akikkel ugyanolyan intenzitással dolgoznak majd, mint a felnőtekkel. Ilyen esetekben ráadásul fél-egyéves szerződést írnak alá.

 

"Egy olyan show, melynek sikere a gyerekszereplőkön múlik, fontos, hogy tökéletes legyen és a legprofibb színészekkel dolgozzunk" – véli a zeneszerző. "Ráadásul a cím is sokkal ütősebb Amerikában" – tette hozzá.

 

Webber úgy gondolja, hogy a film eredeti betétdalaiból megtart néhányat, de újakat is szerez, hiszen szerinte a közönség nem vevő a több órás heavy metal zenére színházban, szükség lesz lágyabb dallamokra is.

 

school-of-rock

 

A School of Rock című filmet (itthon Rocksuli címmel vetítették a mozikban – a szerk.) 2003-ban mutatták be Jack Black főszereplésével, aki rockistenként tekint magára. Miután kirúgják a zenésztársai, helyettesítő tanári állást vállal.

 

Eleinte idegennek érzi a munkát és unatkozik, de rájön, hogy a fiatalokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni. Rockbandát alapít a tanítványaival. A filmben többek között Stevie Nicks, a Ramones, a Led Zeppelin és a The Doors zenéje hallható.

 

Forrás: Playbill.com
Fordítás: Színház.hu

 

süti beállítások módosítása