Beindult a fesztiválszezon a Meseboltnál

Számos hazai és határontúli fellépésre készül az elkövetkezendő hetekben a szombathelyi Mesebolt Bábszínház.

Május 5. és 11. között rendezték meg Kaposváron a Gyermek- és Ifjúsági Színházak VII. Biennáléját, melynek versenyprogramjába meghívást kapott a Mesebolt Bábszínház Vitéz László - Az elásott kincs című előadása, off-programjába pedig a Baltasar Espinoza utolsó üdülése és üdvözülése című passiójátéka. A Kemény-Korngut Alapítvány frissen alapított Kemény Henrik-díját Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója vehette át a Vitéz László - Az elásott kincs c. előadás megrendezéséért és a dramaturgi munkájáért.

 

Május 24-én Lengyelországba utazik a Mesebolt társulata, ahol a varsói 18. Korczak Fesztiválon mutatja meg a nemzetközi közönségnek Madarak voltunk c. előadását. 2013 májusában a Magyarországi Bábszínházak XI. Találkozója alkalmával a Magyar Bábművészek Szövetsége "újító törekvéseiért és magas színvonalú előadásaiért" különdíjjal jutalmazta a bábszínházat, melyet a Madarak voltunk c. produkcióval, ill. a felnőtt közönségnek ajánlott Akárki c. moralitásjátékkal érdemelt ki. Az előadást kétszer is láthatja a varsói közönség: május 26-án 9 órakor és 11 órakor is gördül a függöny.

 

mesebolt

Forrás: meseboltbabszinhaz.hu

 

Június 7-én immár sokadjára színesíti a bábszínház a Pécsi Országos Színházi Találkozó off-programját. A Jókai téren két előadással is jelentkezik ezen a napon a Mesebolt: a Vitéz László - Az elásott kincs, ill. a Dobronka cirkusz világszám c. előadás egyaránt műsoron lesz.

 

Minden év május végén/június elején kerül megrendezésre a nyitrai Találkozás Fesztivál. Az utóbbi években egyaránt szerepelt itt gyermek és felnőttszínházi előadás is: a Hoppláda és a Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése. Idén (június 10-én) a Dobronka cirkusz világszám c. előadás vendégeskedik Nyitrában.

 

A Kőszegi Várszínházzal karonöltve számos bábszínházi produkció készült már, idén Rumi László rendezésére, a Csodalámpára (július 7.) vár kicsiket s nagyokat a kőszegi Lovagterem. Ugyancsak a kőszegi várszínházi nyári kínálat részeként egy csecsemőszínházi és egy felnőtteknek szóló előadást is tart a Mesebolt: június 11-én az Irgünc-burgunc, míg június 14-én a Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése lesz látható.

 

Még egy lengyelországi szereplés vár a bábszínházra: július 22-én a bialystoki Bábos Iskolák Nemzetközi Fesztiválja keretén belül kerül bemutatásra a társulat felnőtteknek szóló utcaszínházi passiójátéka, a Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése.


A nyarat is fesztivállal zárja a társulat: a szlovákiai Körmöcbányán a Kremnica Gags 2014 felnőtt közönségének is megmutatja passiójátékát.

 

Forrás: Mesebolt Bábszínház

 

 

süti beállítások módosítása