Több mint kétezren látogatták az Újszínház fesztiválját

Több mint kétezer látogatót vonzott az első Keresztény Színházi Fesztivál - közölte a csütörtökön zárult hétnapos rendezvényről az Újszínház.

Már a rendezvénysorozat nyitónapján vastapssal ünnepelte a közönség Szabó Magda Az a szép, fényes nap című premierdarabját - áll a teátrum közleményében.

 

kereszteny szinhazi fesztival

 

Mint felidézik, a színházi előadások mellett koncerteket, valamint a szakralitás és a művészet viszonyát boncolgató beszélgetéseket is tartottak a fesztivál keretében, amelynek az Újszínház mellett a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom is helyet adott. A keddi Gyilkosság a székesegyházban című előadásra megtelt a templom, de sokan voltak kíváncsiak a nyíregyházi Cantemus Kórus koncertjére és Petrás Mária fellépésére is - írták.


A közlemény Dörner Györgyöt, a rendezvénysorozatot életre hívó Újszínház igazgatóját idézi, aki úgy nyilatkozott: büszkék arra, hogy ennyien látogatták előadásaikat és minden várakozásukat felülmúlta a rendezvény sikere.


"Bízunk benne, hogy ezzel a pár nappal is sikerült felhívni a figyelmet a keresztény eszmék fontosságára, azok nemzetet összekovácsoló erejére" - összegezte az elmúlt napok tapasztalatait Dörner György.


A szervezők célja az volt, hogy egy hagyományteremtő rendezvénysorozattal, egy vallásos összművészeti seregszemlével hozzák vissza az emberek hétköznapjaiba "a XXI. században egyre jobban elsikkadni látszó keresztény értékeket".

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása