Maugham regényét viszi színre a Spirit Színház Détár Enikővel

Megkezdődtek a Spirit Színház próbái a William Somerset Maugham Színház című regényéből készült darab októberi bemutatójához. A főszerepet Détár Enikő játssza, a rendező Sztárek Andrea, aki maga is játszik az előadásban.

"Klasszikus értelemben vett színházi játékot fogunk játszani, ahol az érzelmek, a karakterábrázolás, az emberi viselkedésformák és viszonyok bemutatása dominál" - fogalmazott Sztárek Andrea. Mint mondta, az előadásban nem szeretnék aktualizálni vagy modernizálni a regényt, amely iróniával, humorral és a színház iránti feltétlen szeretettel meséli el egy középkorú színésznő egyszeri emberi "tévedését".

 

sztarekandrea

 

Julia szerepében először dolgozik a Spirit Színházzal Détár Enikő. "Amikor Perjés János felhívott azzal, hogy szeretné, hogy én játsszam ezt a szerepet, nem lepődtem meg igazán. Annyi, szinte hihetetlen egybeesés, elgondolkoztató esemény történt velem az elmúlt időszakban, hogy csak elmosolyodtam, és boldogan mondtam igent. Jánossal már-már baráti kapcsolat fűz minket egymáshoz, életem több fordulópontjának tanúja volt, különböző minőségekben dolgoztunk már együtt. Azt gondolom, hogy minden ember, minden nő életében eljön az a pillanat, amikor kíméletlenül szembe kell néznie az idő múlásával. Ezt egy színésznő talán nehezebben teszi meg. A darabban azt mutatjuk be, hogy miként változik Julia, az ötvenes színésznő életfelfogása, a dolgokhoz való viszonya. Hálás vagyok ezért és azért is, hogy ebben a produkcióban alkalmam nyílik olyan népszerű slágerek előadására, mint például a My way vagy a Fever" - mondta a színésznő.

detareniko

 

"Mindig nagy várakozás előzi meg egy-egy új, izgalmas színészegyéniség megjelenését az életünkben" - mondta a Spirit direktora, Perjés János, aki Julia férjét, a színigazgatót játssza a darabban. "Az olvasópróba után úgy vélem, hogy izgalmas műhelymunka elé nézünk, és ismét azon dolgozunk, amit annyira szeretek: az emberi lelkekbe való bepillantáston, a tettek mozgatórugóinak felfedezésén. Szerencsére az októberi időszakra már érdeklődnek a vidéki előadóhelyek, remélem, sok helyen lesz lehetőségünk bemutatni az előadást."

 

Forrás: Spirit Színház

 

 

süti beállítások módosítása