Musical, bábelőadások és koncertek a nyíregyházi Szabadtéri Nyár programjában

Mintegy húsz programmal, köztük színházi- és bábelőadásokkal, filmvetítésekkel várja az érdeklődőket június 20. és augusztus 20. között a Szabadtéri Nyár rendezvénysorozata Nyíregyházán.

Az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Kovács Ferenc, a város polgármestere elmondta, az önkormányzat 2,5 millió forintos ráfordítással teljesen felújítatta a rendezvénynek helyet adó Benczúr téri szabadtéri színpadot. A helyhatóság emellett a rendezvény megrendezését is támogatja.

 

SzabadteriNyar

Kép a tavalyi Szabadtéri Nyárról (fotó: nyirport.hu)


Tasnádi Csaba, a szervező Móricz Zsigmond Színház direktora arról beszélt, hogy a Szabadtéri Nyár keretében húsz programot, ezen belül három nagykoncertet, öt színházi előadást, hat bábelőadást és hat úgynevezett kertmozit rendeznek. Az első színielőadást, a Hegedűs a háztetőn című musicalt június 28-án láthatja a közönség, amelyet júliusban A kör című Edda-musical, A kaktusz virága című zenés komédia, majd Fenyő Miklós Made in Hungária című zenés játéka követ, majd augusztusban Dózsa György tetteiről tekinthet meg egy tánckrónikát a közönség.


Az előadásokon a Pannon Várszínház, a Sziget Színház, a Bánfalvy Ági Stúdió, a Kisvárdai Várszínház és a Honvéd Táncszínház társulatai lépnek színpadra.


A nagykoncerteken a színház zenekarát, a Műsuck-ot és meghívott vendégelőadóit, valamint Mészáros Árpád Zsoltot láthatja és hallhatja a nagyérdemű, a X. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál keretében pedig A Távol-Kelet hangjai című koncerten kínai, indonéz és tajvani kórusok mutatkoznak be - tette hozzá Tasnádi Csaba.


A szervezők a tavaly nagy sikert aratott bábelőadás-sorozatot is folytatják, a gyerekek így például a Kacor király, a Kapós Böske, az Ugribugri királykisasszony és a Pinokkió című előadásokon szórakozhatnak. A nagyobbak számára ingyenes filmvetítéseket tartanak: a Szabadtéri Nyár programsorozata keretében az utóbbi évek legsikeresebb fantasztikus, kaland- és animációs filmjeit, drámáit és vígjátékait tekintheti meg majd a közönség.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása