Szervét Tibor is a Tháliához szerződik - Komédiák és musicalek a teátrum műsorán

A 2014/2015-ös évadban ismét bővül a Thália Színház művészeinek köre. A jövő évadtól Szervét Tibor is a Nagymező utcai teátrumban próbál, ahol Ken Ludwig Hőstenorjában Tito, valamint Robert de Flers és Gaston-Armand Caillavet Két szék között című vígjátékában Lucien szerepét fogja alakítani. Rajta kívül Tamási Zoltán és Mózes András egyetemi hallgató is a színházhoz érkezik.

A 2014/2015-ös színházi évadban a Thália Színház ismét a közönségnek kedves, humorban gazdag, tartalmas kikapcsolódást ígérő darabokat állít színpadra. A tervezett bemutatók listáját a nemzetköziség jegyében válogatták össze. Az évadot október 11-én Ken Ludwig A hőstenor című amerikai bohózata nyitja. Az előadásban Schell Judit, Molnár Piroska, Gubás Gabi, Szombathy Gyula, Vida Péter és Szervét Tibor mellett Tóth Eszter és Mohai Tamás áll majd színpadra, a rendező pedig Réthly Attila lesz.

 

Ezt december 6-án egy cseh komédia követi, rengeteg humorral - Petr Zelenka: Hétköznapi őrületek címmel - Béres Attila rendezésében. A rendszerváltás után játszódó lírai történet főbb szerepeiben Pindroch Csabát, Molnár Piroskát, Szombathy Gyulát és Szabó Győzőt láthatja majd a közönség.

 

thalia

 Fotó: thalia.hu

 

A 2015-ös év első bemutatójára - Két szék között címmel - február 28-án kerül sor. A múlt század elején játszódó történet, Robert de Flers és Gaston-Armand Caillavet vérbeli francia vígjátéka, amit Molnár Ferenc eredeti fordításában élvezhet majd a nagyérdemű. A darabot Méhes László állítja színpadra, a főbb szerepekben Szervét Tiborral, Csányi Sándorral és Gubás Gabival.

 

Majd Stephen Sondheim Félúton a Fórum felé című Broadway-musicaljével folytatódik a bemutatók sora. A darab május 9-én kerül színre, szintén Réthly Attila rendezésében Molnár Piroska, Szombathy Gyula és Szabó Győző főszereplésével. Különlegessége, hogy Sondheim első zenés darabja Plautus három vígjátékából az év musicalje volt a Broadwayn.

 

A premierek sorát Goda Krisztina rendezése, Terrence McNally nagysikerű színdarabja zárja júniusban, címe: Ketten egyedül. A humorban bővelkedő, drámai tónusokat is felfestő vígjátékot Schell Judit és Csányi Sándor játssza. A színdarabból készült híres filmet Krumplirózsa címmel láthatta a magyar közönség.

 

A legnagyobb rajongók számára a Thália Színház bemutatóira - immár hagyományosan - május végétől premierbérlet is kapható!

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása