Móricz unokája is a Családi Fesztivál vendége - Videóbeszámoló Pécsről

Beszámoló a II. Pécsi Családi Színházi Fesztivál második napjáról - videóval.

 

A fesztivál hivatalos nyitónapján Rázga Miklós a pécsi, és Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója köszöntötték a nézőket, elsősorban a gyerekeket. Egy önként jelentkező kislány, Mészáros Mira volt az, aki a színpadra felszaladva megnyitotta a fesztivált, és egy kézmozdulattal elvágta a képzeletbeli szalagot.

 

A nap két vidéki produkciója: Weöres Sándor Csalóka Péter-e, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása; illetve Móricz Zsigmond regényének, a Légy jó mindhalálig-nak zenés színpadi változata, a Kocsák Tibor – Miklós Tibor musical-szerzőpárostól, a Veszprémi Petőfi Színház előadásában. A Csalóka Péter története epizódokból áll, melyekben a furfangos szegény ember mindannyiszor túljár a gazdag bíró eszén. Ez a produkció elsősorban a kicsiknek szól. A kötelező olvasmányként ismert, bár sokak szerint nem gyerekirodalomnak tekintendő Móricz-regény pedig inkább a kisebb kamaszoknak szól. A színház a zenés változatot tűzte műsorára, amelyről azt feltételezte, hogy nagyobb népszerűségre tehet szert.

 

csaladi

 

Mai videónkban Oberfrank Péter karmester, arról beszél, hogy mit ad hozzá a zene egy előadáshoz. Emellett megszólal Kolos Réka, Móricz Zsigmond unokája, aki elmondja, hogy maga Móricz nem tartotta művét gyerekirodalomnak.

 

Megszólaltatjuk még Pató Bálintot, aki Nyilas Misit játssza, Rubold Ödönt, aki állandó nézője a fesztiválnak, illetve Bagossy Leventét, akinek kiállítása jelenleg is látható az előcsarnokban.

 

Tudósított: Keszthelyi Kinga

 

süti beállítások módosítása