Nemzetközi showcase-t rendez a Katona

A hétvégén tartja nemzetközi bemutatóhetét a Katona József Színház: a showcase alkalmával a színház új előadásait angol felirattal láthatják a meghívott külföldi színházi szakemberek, újságírók és a szélesebb közönség.

A már hagyományos bemutatóhét programján öt olyan előadás szerepel, amelynek premierjét az idei évadban tartották.


Május 30-án, pénteken este a nagyszínpadon a Máté Gábor rendezte Illaberek című előadással indul a program. Szombaton délután a Kamrában a Mártírok című produkciót játsszák, amelyet Dömötör András állított színpadra, este a nagyszínpadon A nép ellensége című Zsámbéki-rendezést láthatják az érdeklődők. Vasárnap délután a Kamrában Ahol a farkas is jó címmel Gothár Péter rendezését, este a nagyszínpadon az Ascher Tamás rendezte Fényevők című darabot játsszák.

 

fenyevok

Fényevők (fotó: katona.postr.hu)


Mint felidézték, tavaly nem hirdették meg a showcase-t, mert kapcsolódtak a Színházi Kritikusok Céhe első alkalommal megszervezett hasonló rendezvényéhez, amelyen több színház között bemutatkozhatott a Katona is. Az idén viszont - a korábbi évekhez hasonlóan - ismét saját programjukként rendezik meg az eseményt: feliratozzák az előadásokat, vendégül látják az érkezőket, lehetőséget teremtenek arra, hogy megismerjék a társulatot.


Kiemelték, hogy a színház többször kapott már fesztiválmeghívást a bemutatóhét nyomán, és az idén is jönnek fesztiválválogatók az előadásokra.


A showcase-re 13 vendég, többek között a Wiener Festwochen, a Pilsen Festival, a lengyel Demoludy Festival képviselői, olasz, osztrák és német újságírók, valamint litván, cseh, olasz és görög színházi szakemberek érkeznek.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása