"Provokáltok, mert megtehetitek" - Bognár Zsolt válaszolt Kulka Jánosnak

Kulka János Orbán Viktorhoz címzett nyílt levelére reagált Bognár Zsolt színész, zeneszerző, dalszövegíró.

Kulka János hétfőn a miniszterelnöknek címzett nyílt levelet Kerényi Imre a Keresztény Színházi Fesztivál beszélgetésén elhangzott kijelentései kapcsán. Erre reagált Bognár Zsolt színész, Kulka egykori évfolyamtársa, aki az Index.hu-nak küldte el írását.

 

bognar zsolt

Bognár Zsolt (fotó: madachszinhaz.hu)

 

Részlet Bognár Zsolt leveléből:

 

"Azért szólítalak meg, mert számomra és hiszem, hogy sokunk számára nem elfogadható az a mentalitás, ahogyan egy a köreidet, ha talán erősen is kritizáló embert, másként gondolkodót, jelen esetben Kerényi Imrét minden lehetséges fórumon megpróbáljátok darabokra szedni. Tudom, hogy Imre csak összegzője általános indulataitoknak, és akárki szólalna meg ellenvéleménnyel irányotokban, abban a pillanatban írások tucatjaival, avagy nyílt levelekkel álltok harcba és próbáljátok ellehetetleníteni a kiszemeltet.


De miért is? Azért mert az Ő színházeszménye merőben eltér a tietekétől. Ez miért baj? Való igaz, hogy számunkra nem a deviancia, a luciferi megdicsőülés, a romlottság felmagasztalása a cél, hanem a szépség, a férfi nő iránti szerelme, a férfi barátság, az igazabbá, a jobbá válás katarzisa az, ami közel áll. Saját magad felvállalt másságának nevén nevezése miért kirekesztés? Kerényi Imrét egykor volt rendezőnek nevezned, az mi, ha nem az?


Véleményed szerint, Alföldi Róbert, a másik nagy megszólaló a témában miért pont az Őrült nők ketrece című előadást ajánlja a Tanár Úrnak megtekintésre?

 

Provokáltok, mert megtehetitek. Én pedig, mivel ehhez van közöm, Neked is és Neki is az általam írt, Munkácsy a festőfejedelem című musicalt ajánlom megtekintésre. Ott meg Ti fogjátok érezni, hogy én miről beszélek" - írja Bognár Zsolt.

 

A teljes levél itt elolvasható.

 

 

süti beállítások módosítása