Mátyás király és Mikkamakka a színpadon - Videóbeszámoló Pécsről

Beszámoló a II. Pécsi Családi Színházi Fesztivál harmadik napjáról – videóval.

 

A fesztivál soron következő előadását a Szegedi Nemzeti Színház hozta el Pécsre: Thuróczy Katalin Mátyás mesék című darabja a kisebbeknek szól. A sok apró epizódból álló történet alapját a fiatal Mátyás prágai raboskodása adja. Állandó szereplője még két állat is: a holló meg a ló. Sikerült két kislány véleményét is megtudnunk a videónkban.

 

Ezen a napon a nagyszínpadi produkció Lázár Ervin klasszikusa, A négyszögletű kerek erdő volt, amelynek újdonsága, hogy zenés adaptáció. A Miskolci Nemzeti Színház előadását Szabó Máté rendezte, aki elmondta, hogy gyerekkorának meghatározó pillanata volt, amikor Lázár Ervinnél először olvasott a szomorúságról és a magányról. Itt értette meg, hogy mik azok az érzések, amik gyakran felbukkannak bennünk, de egy gyerek még nem tudja megnevezni őket. Perczel Enikő dramaturg az előadás előkészületeiről, Dénes Viktor, Mikkamakka megformálója pedig arról mesél, hogy milyen gyerekeknek játszani, mivel először lép fel gyerekelőadásban. A mai nap szenzációja természetesen a Négyszögeltű kerek erdő bukfenc-jelenete volt, amikor legalább harminc gyerek szaladt fel a színpadra, hogy bukfencet hányjon Macskavati segítségével. Igazi boldogság volt a levegőben!

 

negyszogletu

A négyszögletű kerek erdő

 

A fesztivál ideje alatt napi videó-összeállításokban kísérhetik figyelemmel az eseményeket. Reméljük, sikerül minél több alkotót és nézőt megszólaltatnunk, hogy megpróbáljuk visszaadni és személyessé tenni a pécsi fesztivál hangulatát.

 

Tudósított: Keszthelyi Kinga

 

süti beállítások módosítása