Peller Károly: Három beugrás egy hónap alatt

Faragó András Topy váratlan betegsége miatt a Budapesti Operettszínház májusi premierjén, A mosoly országában egy hét próba után Peller Károly alakította a Főeunuch szerepét – beugrással. A színész Trafinaként is bemutatkozhatott A régi nyár című operettben, júniusban pedig a Szép nyári nap musicalben debütál.

 "A május nagyon sűrű volt. Egy keddi napon megkaptam A mosoly országának szövegkönyvét és kottáját, éjszaka megtanultam a szerepet, szerdán pedig rövid egyéni eligazítás után már együtt álltam színpadra a többiekkel, akik akkor már egy hónapja próbáltak" – mesélte Peller Károly a váratlan beugrásról.

 

 EDV8198

 

"Pár nappal később, a premieren végül megnyugodtam, és azt éreztem új állomáshoz érkeztem. A napokban ünnepeltem a 35. születésnapomat és már egy ideje foglalkoztat a szerepkör-váltás. Az elmúlt években elsősorban táncos-komikusként ismerhettek meg a nézők, de vágytam más feladatokra is. Most, pláne, hogy túl vagyok a két beugráson, már nem aggódom a jövőm miatt, tudom, hogy kevésbé vicces karakterek bőrében is jól fogom érezni magam" – avatott be a színész, aki a premier után azonnal visszaült az iskolapadba, mivel júnisuban államvizsgázik a Kodolányi János Főiskolán.

 

reginyar EDV9257

 

Ráadásul még a bemutató előtt egy újabb felkérést kapott Kerényi Miklós Gábortól: A régi nyár raktárszínházi előadásában Trafina szerepét ajánlotta fel a Budapesti Operettszínház főigazgatója. Az operett nem volt ismeretlen Peller Károly számára, hiszen a tatabányai Jászai Mari Színházban már rendezte a darabot.

 

"Trafinával is egy hétig "ismerkedtem", pár nap próba után színpadra léptem, de ez csak úgy működhetett, hogy a kollégáim rengeteget segítettek, és a rendező Szabó Máté legfontosabb tanácsát is mefogadtam; hogy legyek önmagam. Trafina ugyanis idősebb karakter és az első napon ez problémát jelentett , próbáltam "játszani", kibújni a saját szerepformálás alól. Faragó András Topy jutalomjátéknak tekinti a szerepet ,és azt hiszem, nekem is 10 múlva állna igazán jól, de Oszvald Marikával olyan összeszokott páros vagyunk, hogy a korkülönbség eltörpült végül közöttünk. Sminkkel és némi őszítéssel amúgy is megoldható, hogy pár évvel öregebbnek tűnjek. Végül a beugrás nagyon jól sikerült és már most hiányzik Trafina" - mondta a színész.

 

reginyar EDV9248

 

Az extra lehetőségek mellett Peller Károly a Kávé, kuglóf, szerelem című, Szép Ernő műveinek felhasznlásával készült zenés műben is szerepel.

"A sanzonokkal, kuplékkal teli előadással nyáron turnézni fogunk. A júniusi államvizsga előtt pedig még egy plusz feladatot vállaltam, az Operettszínház rendezőjétől, Somogyi Szilárdtól kaptam felkérést. A Szép nyári nap című Neoton musicalben fogom játszani Tóth Antal TSZ melléküzemág-vezetőt, melyet szintén Faragó Andrástól örököltem meg ideiglenesen. A dolgozat-leadások közben úgy gondolom, egy hetem lesz próbálni, egy éjszakám megtanulni a szerepet. Eredetileg úgy tervezetem, hogy májusban és júniusban csak a vizsgáimra készülök, de nem bánom, hogy másként alakult. Ami viszont a legfontosabb, hogy Topy minél hamarabb meggyógyuljon!"

 

 

Színház.hu 

Fotó: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása