Present-Project - A Nemzeti Táncszínházban mutatkozik be a DanceArt társulat

Június 2-án, a Nemzeti Táncszínház nagyszínpadán mutatkozik be első bemutatójával a DanceArt társulat, melyben a két állandó tagon kívül a Magyar Nemzeti Balett művészei is közreműködnek.


present-project

 

Ajánló a Present-Project c. előadás elé:

 

Első felvonás: Félálomban

 

Az álom és az ébrenlét határán, az éberálom illékony képei között nehéz tájékozódni. Nincs ott sem térkép, sem iránytű, mely segíthetne minket az eligazodásban. Ami szabad, az egyben kényszerű is, az előre és a hátra megkülönböztethetetlen, magasság és mélység egyazon hullám amplitúdói: apály és dagály. Minden mozgás átmenet: kezdet és vég energiái egymásba folynak. Álmodunk szerelmet is, s egyszerre csak benne találjuk magunkat: felébredünk. Azt álmodjuk, hogy felébredük, vagy csak hisszük, hogy álmodunk: ki tudná ezt eldönteni?

 

Táncolják: Nagy Emese, Tóth Barbara, Varga Kinga, Yuka Asai, Tabouch Ali Viktor, Kerényi Miklós Dávid, Szirb György, Morvai Kristóf


Koreográfia : Varga Kinga
Zene: Gergely Atilla

Hárfaművész: Gulyás Csilla

Fény: Stadler Ferenc
Díszlet: Szendrő Péter
Jelmez: Baracsi Orsolya

 

 

 

Második felvonás: After Party

 

A felvonás a konvencióknak való megfelelés magányos és közösségi történéseinek törésvonalát tematizálja, az illuzórikus komfort-érzet és a magunkra maradás mindenki számára ismert konfliktusát. A fiatalokat érintő aktuális kérdésekre, gondokra, elképzelésekre reflektál, mindezt könnyed, játékos formában, humorral, táncszínházi leleménnyel prezentálva.

 

danceart

 

Táncolják: Nagy Emese, Tóth Barbara, Varga Kinga, Yuka Asai, Tabbouch Ali Viktor, Kerényi Miklós Dávid, Komarov Alekszandr, Morvai Kristóf

 

Koreográfia: Varga Kinga, Kerényi Miklós Dávid

Zene, DJ: Andrew J

Fény: Stadler Ferenc

Díszlet: Szendrő Péter

 

Időpont: 2014.06.02. 19:00
Helyszín: Nemzeti Táncszínház (Várszínház I.ker. Színház utca 1-3.)

 

süti beállítások módosítása