Az Avatarra épülő show bemutatását tervezi a Cirque du Soleil

James Cameron, az Avatar című film rendezője és a Cirque du Soleil a 2009-ben bemutatott kasszasikerre épülő, grandiózus élő műsorra készül.

avatar

 

A produkció a tervek szerint az Avatar jelenleg előkészítési fázisban lévő következő három részének bemutatása előtt, 2015 végén indul világ körüli turnéra. Cameron és Daniel Lamarre, a Cirque du Soleil elnök-vezérigazgatója a montreali C2MTL: Commerce + Creativity konferencián jelentették be közös terveiket.

 

A grandiózus élő műsor a kanadai rendező, a Lightstorm Entertainment, a Cirque du Soleil és a Twentieth Century Fox együttműködésében készül. A társulat korábban Michael Jackson és a The Beatles zenéjére is készített műsort, de ez az első alkalom, hogy filmet használ inspirációs forrásként.

 

Az 59 esztendős Cameron legutóbb 2012-ben dolgozott együtt a világhírű kanadai társulattal, akkor a Cirque du Soleil: Egy világ választ el című háromdimenziós film vezető produceri feladatait vállalta magára.

 

james c daniel l

 James Cameron és Daniel Lamarre


A 2009-ben bemutatott Avatar három Oscar-, két BAFTA- és két Golden Globe-díjat nyert, és Hollywood történetének legnagyobb kasszasikere lett 2,7 milliárd dolláros globális jegybevételével.


A következő három rész várhatóan 2016 decembere és 2018 decembere között kerül a mozikba. A forgatási munkálatok még idén megkezdődnek. A folytatásokban a lerokkant háborús veteránt, Jake Sullyt alakító Sam Worthington és a Pandorán élő Na'vi törzsbe tartozó Neytirit játszó Zoe Saldana is visszatérnek - adta hírül a BBC News.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása