Változatos nyári programokkal vár az Óbudai Társaskör

Az Óbudai Társaskörben  július 2-án a Hot Jazz Band Ha már a nyár sem hoz csodát című koncertjével  kezdődik a nyári programok sora, mely augusztus 9-ig, 20 estén át szórakoztatja a közönséget könnyűzenei koncertekkel, klasszikus zenei hangversenyekkel, színházi és felolvasószínházi estekkel, valamint operaelőadással.

A helyszínek között az Óbudai Társaskör kertjén kívül nemcsak a Kiscelli Múzeum udvara, hanem idén az Óbudai Református Templom és az Óbudai Főplébánia-templom is szerepel.

 

A rendezvények során megemlékeznek Tolnay Klári születésének 100. évfordulójáról, a szintén 100 éve született Bohumil Hrabal előtt pedig Szigorúan ellenőrzött vonatok című művének felolvasószínházi előadásával tisztelegnek, július 24-én. Az előadás rendezője Székely Kriszta, szereplői Jordán Adél, Elek Ferenc, Tasnádi Bence, valamint Matisz Flóra, aki énekkel és hegedűn működik közre.

 

szigoruan

 

Július 7-én a Budapesti Vonósok tisztelegnek a 300 éve született Carl Philipp Emanuel Bach előtt, a sanzonkirályt, a 90 éves Aznavourt pedig Bardóczy Attila sanzonestjével köszöntik július 23-án.

 

A Krúdy-negyedben, az Óbudai Társaskör kezdeményezésére tavaly létrejött kulturális térben, idén sem felejtkeznek el Krúdy Gyuláról, akinek művei alapján Fráter Zoltán Az óbudai csodadoktor címmel új darabot írt. Az előadást július 3-án láthatják a nézők a Társaskör kertjében, a szereplők Rajkai ZoltánTasnádi Bence, Czakó Klári és Pálos Hanna, a rendező Székely Kriszta. Közreműködik a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar.

 

Megszólaltatják a református templom több mint 100 éves orgonáját, és visszatekintenek a Liszt Ferenc Kamarazenekar  fél évszázados pályafutására is.

 

Az idei nyár  művészei között  az Óbudai Társaskörhöz kötődő három kamarazenekaron kívül - Liszt Ferenc Kamarazenekar, Budapesti Vonósok, Anima Musicae Kamarazenekar - megtalálható többek között a Szent Efrém Férfikar, Háy János, Virágh András Gábor is.

 

Csákányi Eszter az Akit az istenek szeretnek című zenés esttel lép fel a Társaskör kertjében július 31-én.

 

Udvaros Dorottya és László Zsolt A szív hídjai című romantikus történetét július 9. és 16. között 6 alkalommal is a nézők elé varázsolják. Szakács Ildikó, Hajdú András és Gaál Csaba az idei nyári operaelőadásban, a  Carmen-filében énekelnek augusztus 8-9-én.

 

szivhidjai

 

Közkívánatra Darvas Ferenc július 17-én, a Társaskör kertjében leül a zongorához.

 

A programok Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával az Óbudai Nyár keretében kerülnek megrendezésre.

 

A programokról további információkat az obudaitarsaskor.hu oldalon talál.

 

Forrás: Óbudai Társaskör

 

süti beállítások módosítása