A "kemény mag" - Videóbeszámoló Pécsről

Beszámoló a II. Pécsi Családi Színházi Fesztivál hatodik napjáról – videóval.

 

A kemény mag - sok fesztiválozó gyerek vasárnap több előadást is végignézett


A vasárnap három előadással várta a nézőket. A délután végére kiderült, volt olyan fesztiválozó gyerek, aki a mai napon több előadást is végignézett. Délelőtt az Örkény István Színház Czigány Zoltán: Csoda és Kósza című meséjéből színpadi hangjátékát láthattuk. A szokatlan vállalkozásról a szereplők Pogány Judit, Gálffi László és Znamenák István, valamint a rendező Mácsai Pál is beszél videónkban.

 

csoda es kosza

Csoda és kósza (fotó: Gordon Eszter, orkenyszinhaz.hu)

 

Délután a kecskeméti Katona József Színház előadása folytatta a sort: Muszty Bea-Dobay András: MacVedel, a kalózkísértet, Fige Attila rendezésében. A zenés produkció inkább nagyobb gyerekeknek szólt, a történetről Németh Virág, dramaturg árul el többet videónkban.


A napot a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház előadása zárta: Erich Kästner Emil és a detektívek című regényét Horváth Péter és Novák János alkalmazta színpadra. A tizenéves generáció érezte legközelebb magához ezt a produkciót, hiszen a főszereplők világa teljesen maira lett hangolva, és az előadás zenéje is ezt a közelséget erősítette. Videónkban az Emilt játszó Zsíros Viktor, és a rendező, Farkas Ignác szólalnak meg. A színház főügyelője, Háber László is a mai napról mesél.

 

Tudósított: Keszthelyi Kinga

 

süti beállítások módosítása