Június közepén rendezik meg a Kabóciádét Veszprémben

A veszprémi Kabóca Bábszínház idén is megrendezi a Kabóciádé Családi Fesztivált. A színes eseményeket felvonultató programsorozatra, amelyen idén Smaragdváros is megelevenedik, június 14-én és 15-én várják az érdeklődőket.

Mint Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója az MTI-nek elmondta, az immár huszonegyedik alkalommal megszervezett bábfesztivál az elmúlt évek alatt igazi összművészeti rendezvénnyé vált. A megszokott és a gyerekek által szinte már elvárt programelemeken túl minden esztendőben meglepetésekkel és újdonságokkal készülnek - tette hozzá, kiemelve, hogy a Kolostorok és kertek rendezvényvölgyben idén Smaragdváros elevenedik meg, így mindenki végigsétálhat majd a Sárga úton.

 

kabociade

Fotó: veol.hu

 

Minden család Kabóciádé lakójává válik: kicsik és nagyok együtt piknikezhetnek a királyi párral, Borókával és Habakukkal, akikkel sötétedéskor éjszakai kalandtúrán is részt vehetnek. A kalandtúra különböző állomásain Smaragdváros lakóival találkozhat a mécsesekkel vonuló közönség. Lesz bátorságpróba, álomkór elleni küzdelem és végül találkozás a kelet-nyugati boszorkánnyal – sorolta a programokat Székely Andrea. Elmondta, hogy június 14-én délelőtt a gyermekkönyvnap keretében meglepetéssel készülnek Veszprém belvárosában: közös éneklésre és táncra várják az érdeklődőket.


A fesztivál programjában szerepelnek egzotikus előadások: indonéz mesefeldolgozás tánccal, tradicionális jávai zenével és árnyjátékkal a Wayang Társulat előadásában, indiai bábjáték a Márkus Színház vendégjátékaként, valamint interaktív mese afrikai ritmusokra.


Vendégül látják többek között a pécsi Bóbita, a zalaegerszegi Griff és a budapesti Fabula Bábszínházat, de fellép Écsi Gyöngyi és a Tábita gyermek bábcsoport is – tette hozzá a Kabóca Bábszínház igazgatója.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása