Újabb marokkói projektre kapott meghívást az Osonó

Marokkói közös színházi projektre való meghívással, valamint számos visszahívással zárult az a nagyméretű turné, amely alkalmából először lépett fel a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely Afrikában.

Április 30-tól közel négy héten át a csapat 10.000 kilométert utazott, így a 3 marokkói fesztiválfellépés mellett Milánóban, Veronában és a vajdasági Újvidéken is láthatták a nézők a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást.

 

osonomarokko1

 

A marokkói vendégszereplés sikerét mutatja az is, hogy az Oujdában megrendezett 7. Marokkói Nemzetközi Színházi Fesztivál főszervezője, Mohammed Benjeddi egy 2015-ben sorra kerülő marokkói, algériai és tunéziai turnéra hívta vissza a társulatot. Az Atlanti óceán parti Kenitrában, a helyi társulat által szervezett fesztivál pedig egy közös színházi projektet eredményezett. Az Espace Theatral és az Osonó Színházműhely színészei Fazakas Misi vezetésével egy hónapon keresztül fognak együtt dolgozni egy koprodukció létrehozása érdekében. A marokkói próbafolyamatra nyáron, július- augusztusban kerül sor.

 

osonomarokko2

 

Az Osonó Színházműhely legközelebb a sepsiszentgyörgyi Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon lép fel az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadással, pénteken, május 30-án 17.30 órától, az Új Stúdióban. A turnén való részvételt Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, a Communitas Alapítvány valamint a Tiszta Formák Alapítvány támogatta.

 

A turnéról a társulat naplót vezetett, amely itt érhető el.

 

Forrás: Osonó Színházműhely

 

 

süti beállítások módosítása