Ismert darabjait viszi színre Pina Bausch táncszínháza a jövő évadban

Pina Bausch néhai világhírű táncművész ismert darabjait viszi színpadra a 2014-2015-ös évadban az általa alapított wuppertali táncszínház.

mambo

 

A színház fennállásának 40. évfordulóját ünneplő nyolchónapos jubileumi program után a társulat élete egy kicsit visszatér a normális kerékvágásba - fogalmazott Lutz Förster művészeti vezető a jövő évad programjának bemutatásakor.

 

lutz

Lutz Förster


Az új szezon szeptember 18-án kezdődik a 2007-ben bemutatott Sweet Mambóval és 2015 júniusában fejeződik be az 1978-ban született Kontakthoffal. Programra tűzik Pina Bausch utolsó koreográfiáját is. Wuppertalon kívül más városok mellett Oslóban, Antwerpenben és New Yorkban is terveznek fellépéseket. 

 

Förster elmondása szerint folytatódik a társulat fiatalításának folyamata. A jelenlegi szezonban már két új, fiatal táncost vettek fel, ősszel további három taggal bővül a táncosok köre. 

 

kontakt


A Tanztheater Wuppertal nagyon vágyik egy új, Pina Bausch stílusában készülő koreográfiára. A 2015-2016-os évadra tűzte ki ezt a célt a társulat - mondta el a művészeti vezető.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása