Lefújták a Jézus Krisztus Szupersztár amerikai turnéját

Tíz nappal a turné kezdete előtt váratlanul lefújták Andrew Lloyd Webber 1971-ben bemutatott Jézus Krisztus Szupersztár című rockmusicalje felújításának egyesült államokbeli előadásait.

Az 54 városba tervezett turné első előadását New Orleansban tartották volna június 9-én. Ám a szervezők minden indoklás nélkül pénteken elálltak az egész körúttól.

 

rs 560x280-140404132831-BkZKGxUCYAAd0k7

 

A produkció egyik különlegessége a különböző zenei műfajokat képviselő szereplőgárda volt, akik között olyan is akadt, aki először szerepelt volna színdarabban. Heródesként a punk legenda, a Sex Pistols énekese, John "Johnny Rotten" Lydon lépett volna fel, Mária Magdolna szerepét az egykori Destiny's Child tagja, Michelle Williams kapta volna, míg Júdás bőrébe a Californiaiai rockbanda, az Incubus frontembere, Brandon Boyd bújt volna, és a valamikori 'N Sync-es JC Chasez  Poncius Pilátusként lépett volna színpadra.

 

A főszerepet, vagyis Jézust Ben Forsterre bízták, aki megnyerte a „Superstar" című brit televíziós tehetségkutató castingot, és akit a musical szigetországi koncert-turnéján is láthattak már Jézusként a nézők.

 

Az előadásokat arénákban tervezték bemutatni. A turné költségeit több mint tízmillió dollárra becsülték, de a szervezők nem árultak el pontos adatot.

 

 jesus-christ-superstar

Ben Foster


A Jézus Krisztus Szupersztár eredetileg Lloyd Webber és Tim Rice albumaként jelent meg 1970 szeptemberében. A Billboard lemezlista csúcsára 1971-ben feljutott korongból 7,5 millió példány kelt el.

 

A rockmusical 1971-ben a Broadwayn, majd 1972-ben a londoni West Enden is hatalmas sikert aratott, és a világ számos országában játszották. Tavaly Ausztráliában és Nagy-Britanniában arénaturnén mutatták be.

 

A musical azóta kultikussá vált filmváltozatát 1973-ban mutatták be. A Szupersztár utolsó Broadway-felújítása 2012-ben volt, Des McAnuff állította színpadra.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

Fotó: smh.com.au

süti beállítások módosítása