Online is nézhető a 011 Fesztivál

A most debütáló 011 Fesztivál az internetes élő közvetítés. a streaming segítségével nemcsak a fesztivál látogatóihoz, hanem a világháló nagyközönséghez is eljut. Június 9-én a Kutyaszorítóbban, majd másnap a Meanwhile in Kansas c. előadást tekintheti meg akár otthonról a közönség.

 

A fővárosi színházakban repertoáron lévő, saját darabokból felépülő fesztivál a fiatal színházi generációra kívánja felhívni a figyelmet. 26 színész és 11 alkotó 4 műfajban létrehozott munkái mutatkoznak be a szélesebb közönségnek a Bárka Színházban, az Átriumban és a Thália Színházban.

 

Június 9-én a Magyarországra adaptált Tarantino "best of" (Kutyaszorítóbban), 10-én pedig az architekturális térvetítéssel megspékelt budapesti drogtrip - az Óz a nagy varázsló szereplőivel (Meanwhile in Kansas) - a Ustream online felületén HD minőségben, valamint a Kocka szórakozóhely falán is láthatóak lesznek este 8 órától. A közvetítés során Bordos Zsolt, világhírű 3D mapping művész térvetítését élvezhetjük. „A kísérleti jellegű streaminggel szeretnénk elérni, hogy a rendhagyó színházélmény minél több emberhez – akár határon átnyúlóan is – elérjen” – mondta Radnai Márk művészeti vezető, a 011 Fesztivál programfelelőse.

 

A Fesztivál Ustream csatornája: www.ustream.tv/channel/011-fesztivál

 

011

 

A 011- Alkotócsoportról:


A 011 Alkotócsoport rövid fennállása alatt több műfajban különböző előadásokat hozott létre. Ami összeköti őket az a modern, színházi konvenciókat felrúgó filmszerű narratíva és a látvánnyal, valamint az alapvetően nem színházhoz kapcsolódó technológiákkal való kísérletezés.


A csoport mögött nem áll társulat, bár többnyire ugyanazok a fiatal színészek szerepelnek előadásaikban. A kreatív stáb tagjai: Radnai Márk, rendező, Cseh Renátó látványtervező és Ivanyos Ambrus, dramaturg. Az előadások elsősorban nem kész, megírt darabokból születnek, a szövegkönyvet az alkotók írják, színészi improvizációk, helyzetgyakorlatok és külső források felhasználásával. Előadásaikra elsősorban a húszas-harmincas korosztály kíváncsi.

 

A fesztivál honlapja:

www.011production.com

 

prex.hu, szinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása