A Főfőnök - 100. alkalommal a Radnótiban

100. alkalommal kerül színre június 4-én, szerdán este Lars von Trier: A Főfőnök című vígjátéka a Radnóti Színházban, a főszerepben Csányi Sándorral.

Az előadásról:


Itt van hát a történet. Lehet, hogy már rögtön az elején egy kicsit furának tűnik, de kitartás, mert garantálom, hogy mindenki követni tudja majd. Úgy van beállítva, mintha lenne benne gondolat, de higgyék el, egy pillanatig sem érdemes elgondolkodni rajta. Ez csak egy ártatlan vígjáték. Nincs benne se tanulság, se véleményformáló szándék.

 

radnoti fofonok refoto domolky daniel NEZO 039

Fotó: Dömölky Dániel

 

Egy jól menő informatikai cég vezetője szeretné eladni a vállalatát, ám a vevő, egy külföldi üzletember kizárólag a cég első számú emberével, a távolban élő főfőnökkel hajlandó tárgyalni, akivel csak az az egy probléma van, hogy kitalált személy. Nincs mit tenni, fel kell bérelni egy állástalan színészt, hogy eljátssza a főfőnököt...


„Nem a filmet akarom újra megrendezni, hanem ezt a történetet szeretném elmesélni a saját eszközeimmel, a színház nyelvén. Meghatároz egy történetet az, hogy a közönség milyen hordozón kapja meg: filmen, amit moziban vagy DVD-n néz meg, színházban, könyvben vagy hangoskönyvben. Én a filmet soha nem alapműként kezelem, hanem mint az adott a témának egy lehetséges feldolgozását. Mindig úgy állok hozzá egy színházi munkához, hogy ez csapatmunka, amiben nekem kimagaslóan nagy felelősségem van. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ez nem egy gyár, hanem művészet. Ennek az egésznek csak úgy van értelme, ha együtt tudunk gondolkodni, figyelünk egymásra és bizalommal vagyunk egymás iránt. Ha mindenki hozzárakja a magáét, nemcsak a színészek, hanem mondjuk az ügyelő és a kellékes is. Számomra ez a természetes, és ha ez nem működik, akkor el kell menni csikket szedni a körútra” - mondta az előadás rendezője, Anger Zsolt.

 

Forrás: Radnóti Színház

 

süti beállítások módosítása