Óriásbábok zenés felvonulásával indul a POSZT

Csütörtökön startol a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó.

Június 5-én 17 órakor a hivatalos nyitóünnepséggel kezdetét veszi a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó. A tíz napon át tartó rendezvény a hazai színházi szakma legnagyobb, legrangosabb eseménye, egyben egy olyan összművészeti fesztivál, mely a Pécsi Nemzeti Színházban zajló versenyelőadások mellett közel kétszáz egyéb kulturális programot kínál a város legkülönbözőbb helyszínein, utcáin, terein a pécsiek és az idelátogatók számára.

 

oriasbabok

Fotó: bobita.hu

 

A nyitó nap programja 16.45-kor a Bóbita Bábszínház óriásbábjainak zenés felvonulásával kezdődik.


A bábok végighaladva a Király utcán, 17 órára érnek a Színház térre, ahol felcsendül az Örömóda. 100 pécsi kisiskolás (a TVT Általános Iskola, a Mátyás király utcai Általános Iskola zenei tagozatának, a Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola zenei tagozatának kórusai) és a MÁV Koncertfúvósok szólaltatják meg Beethoven muzsikáját egy flashmob keretében.


17 óra 10 perckor köszöntő beszédet mond Páva Zsolt, Pécs polgármestere, majd Huszti Péter, az ez évi fesztivál díszvendége megnyitja a XIV. POSZT-ot.


Az ünnepélyes megnyitó után „Egy új nap vár” címmel musicalegyveleg csendül fel a gyerekek előadásában.


Ezt követően a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Énekes madár című előadásával megkezdődnek a színházi találkozó programjai.

 

Forrás: POSZT

 

 

süti beállítások módosítása