Ősbemutatóval kezdi évadát a Griff Bábszínház

Ősbemutatóval kezdődik az új évad a zalaegerszegi Griff Bábszínházban: Gimesi Dóra a Szélszabadító című mesejátékát szeptemberben mutatják be Bartal Kiss Rita rendezésében - mondta el Szűcs István megbízott igazgató szerdán a társulat évadzáró ülésén.

A Mirkó nevű kisfiú történetét elmesélő bábjátékon kívül öt produkciót mutatnak be a 2014/2015-ös évadban, lesz köztük klasszikus bábjáték és komplex előadás élőszereplőkkel, tánccal, zenével és mozgással. 

 

A népszerű magyar népmesét, A csillagszemű juhászt Ecsedi Erzsébet, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze rendezi. A társulat a hagyományokhoz híven a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó összeállítással búcsúzik majd az esztendőtől, a Szállást keres a szent család című karácsonyi játékot Nagy Kopeczky Kálmán állítja színpadra.

 

griff

Fotó: Pezzetta Umberto


Januárban élőszereplős bábjátékokkal folytatódik a bemutatók sora. Az Illemtan gyermekeknek című bábos játék forgatókönyve Mosonyi Aliz azonos című könyvéből készül. Az előadáson - amelynek rendezője Székely Andrea - a gyermekek kacagtató, játékos formában ismerkedhetnek az illemtannal. Jill Tomlinson A bagoly, aki félt a sötétben című állatmeséjét Szívós Károly rendező ugyancsak színészek közreműködésével állítja színpadra. 


Az évad egy klasszikus mese feldolgozásával, A kiskakas gyémánt félkrajcárja című bábjátékkal fejeződik be, a népmese adaptációját Halasi Dániel rendezi.


Szűcs István a most záruló évad értékelésekor szólt arról, hogy Pinczés István színházigazgató betegsége miatt ugyan változtatni kellett az eredeti műsorterven, de az elmúlt szezon összességében jól sikerült. A visszajelzések szerint a nézők elégedettek voltak az előadásokkal, de a következő évadban szeretnék elérni, hogy a bábszínházat szakmailag is jobban elismerjék.


A 2013-2014-es évadban a Griff Bábszínház eddig 250 előadását mutatott be 27 ezer 500 néző előtt. A bérletesek száma meghaladta 3200-at és esély van rá, hogy a következő évadban a nézők legalább 3500 bérletet váltsanak.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása