"Pécs magáénak érzi ezt a fesztivált" - Videóbeszámoló a POSzT-ról

Spilák Klára, a POSzT sajtófőnöke mesélt a fesztiválról tartalmi partnerünk, a Fidelio videóriportjában, valamint megszólal Jordán Tamás és Sándor L. István is.

 

A Fidelio riportjában Spilák Klára hangsúlyozta: nagyon fontos lenne, hogy a szakma ne szedje szét egymást, hanem teremtődjön meg az az egység, ami a POSzT 2001-es indulásakor megvolt.

 

Jordán Tamás elmondta, minden olyan beszélgetést szükségesnek tart, amely a válságosnak tekinthető helyzeten segíteni akar, csak sajnos nincsenek jelen azok az emberek, akik fontosak, és a szavuk mérvadó lehetne.

 

Sándor L. István kritkus kiemelte: a mai magyar színházi életben a szakmai szempontok utódlagosak. Úgy véli, ha azt akarjuk, hogy értelmes, izgalmas, egészséges színházi élet legyen Magyarországon, akkor szakmai szempontok alapján szakmai érveket kell felhozni a politikával szemben.

 

poszt 2014

Fotó: poszt.hu

 

A július 15-ig tartó színházi találkozó versenyprogramjában 13 előadás szerepel, emelett 35 helyszínen 187 off-program várja a látogatókat. Megnyílt A Kortárs Magyar Drámák Nyílt Fóruma a Színházi Dramaturgok Céhe szervezésében, Látványtér néven az elmúlt év legjobb díszlet- és jelmeztervei tekinthetők meg, csütörtökig pedig színházi neveléssel kapcsolatos programokat is szerveznek. Részletes műsor a fesztivál honlapján található.

 

süti beállítások módosítása