Válaszolt a miniszterelnök Kulka nyílt levelére

Kulka János a Klubrádióban számolt be arról, mit tartalmazott Orbán Viktor válasza arra a nyílt levélre, amelyet a színész még májusban írt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott kijelentései miatt.

Kulka János tegnap a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt arról, hogy a múlt hónapban írt nyílt levelére válasz érkezett a miniszterelnöktől - számolt be az index.hu.


"Tulajdonképpen, ahogy az olvasható volt a nyílt levélben, kérdéseket tettem föl, amire érkezett is egy nagyon kedves, szűkszavú válasz a miniszterelnök úrtól, amelyben megköszöni az észrevételeimet, és sok erőt és sikert kíván. Tulajdonképpen azt sajnálom, hogy arra a három-négy kérdésre, amit föltettem neki, nem érkezett válasz. De lehet, hogy ez a 'köszönöm az észrevételeit' azt jelenti, hogy valami történni is fog" - mondta Kulka János.

 

Az adás részletét itt lehet meghallgatni.

 

Kulka

Fotó: Pályi Zsófia, origo.hu


Kulka János nyílt levelében az alábbi kérdéseket tette fel a kormányfőnek: meddig mehet el az Ön személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében? Mennyiben ért egyet kijelentéseivel? Milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon a közbeszédet az Önt képviselő közszereplők ne csúfíthassák el, ne ejthesse azt túszul a gyűlöletbeszéd?

 

Kerényi Imre az Újszínház Keresztény Színházi Fesztiválján rendezett beszélgetésen azt mondta el: világméretű problémának tartja, hogy a rendező- és dramaturgképzésben egy olyan izmus vette át az oktatási főhatalmat, amelyik egy olyanfajta megközelítést honosít meg, amiben a dekadencia érvényesül, és aminek a lényege a köpködés, a lekicsinylés.

Kerényi szerint a színházakat meg kell szabadítani a dramaturgok és kritikusok hipnózisától. Egy új úton kell elindulni, fel kell venni a harcot. "Ez egy nagyon nagy harc. Ez a buzilobbi tulajdonképpen. Ez az egész nemzetközi opera- és filmvilágot átszövi. Fel kell ismerni a helyzetet, fel kell venni a harcot. Ez ellen előadások sorát kell létrehozni, de főleg iskolákat" - mondta a miniszterelnöki megbízott.

 

Kulka nyílt levelére Bognár Zsolt színész is válaszolt.

 

Index.hu, Színház.hu, Klubrádió

 

 

 

süti beállítások módosítása