Évadzáró Tatabányán - Végh Péter két díjat is hazavihetett

A Jászai Mari Színház, Népház évadzáró ülésén a társulat szavazatai alapján Végh Péter kapta a legjobb férfi alakításért járó Jászai-gyűrű díjat, és ugyancsak ő vehette át a nézők szavazatai alapján odaítélt közönségdíjat is - tájékoztatta a színház sajtóreferense az MTI-t.

Géber András elmondta, hogy Végh Péter a Rokonok és A balkáni kobra című előadásokban nyújtott maradandó alakítást. A legjobb női alakításért járó Jászai-gyűrű díjat a társulat tagjai Kerekes Évának ítélték oda Tennessee Williams A vágy villamosa című színművében Blanche DuBois megformálásáért.

 

jaszai

Fotó: jaszaiszinhaz.hu

 

A nézők szavazatai alapján az évad női közönségdíját Bakonyi Csilla vehette át a Rokonokban, A balkáni kobrában és A vágy villamosa című színműben nyújtott alakításáért. A közönség a legjobb előadásnak Yasmina Reza Az öldöklés istene című komédiáját választotta, amelyet Guelmino Sándor rendező állított színpadra.


Az ősszel fennállásának 25. évadát ünneplő Jászai Mari Színház, Népház működése óta először állandó, 12 tagú társulattal dolgozhat. Az állandó társulat megteremtését az önkormányzat támogatása és a színház növekvő bevételei tették lehetővé.


Az elmúlt évadban a tájelőadásokkal és a koprodukciós előadásokkal együtt összesen 64 755-en látták a Jászai Mari Színház, Népház produkcióit. A nézők száma az előző évadhoz képest közel 12 százalékkal emelkedett, a bérletvásárlók száma 6,5 százalékkal növekedett.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása