Megjelent a Portugál könyv és DVD - 16 éves az előadás

A Katona József Színház 16 éve játssza Portugál című előadását, melyről most könyv és DVD készült.

 

Ajánló a DVD elé:

 

Irgácsot hiába keressük a Google Mapsen, mégis nagyon ismerős…

 

Ismerős a magyar vidékről, és ismerős a Katonából, ahol 1998 óta játsszák töretlen sikerrel Egressy Zoltánnak ezt a néha burleszkké fajuló, néha nagyon is megrendítő darabját Lukáts Andor rendezésében, amelyből most vadonatúj felvétel készült!

 

És mennyire, de mennyire ismerős Lajoskám, a csupaszív-csupahas kocsmáros (Csuja Imre), lánya, a szerelemvágyó Masni (Pelsőczy Réka), Csipesz, a furabeszédű viccesember (Bán János), asszonya, Jucika (Szirtes Ági), aki folyton fröcsikézik és egy másik „f” betűs szót is gyakran használ, Sátán (Varga Zoltán), akit bábuvá merevített az alkohol, Retek, az intézkedő szerepbe beleragadt exrendőr (Lengyel Ferenc), és a miseborász pap (Mészáros Béla).

 

 

Ami ebben a faluban nem történik, az mind a kocsmában nem történik – mígnem betoppan egy idegen (Keresztes Tamás), és mindent felbolygat.

 

Mindent felbolygat?

 

Portugal-3D-Komp-RGB S

 

A kiadványról:

 

A Parlando díszdobozos kiadványa egy könyvet és egy DVD-t tartalmaz.

A DVD-n nem csupán a Portugál hétkamerás felvétele található, hanem egy csaknem félórás interjú-blokkot is tartalmaz a lemez. Ebben a szerző, a rendező és a színészek tárják föl személyes viszonyukat a 16 éves sikerszériához.

 

Egy másik, tízperces extrában a díszlet, azaz a sörösrekeszek mögé is beleshetünk, és külön extrát szentelt a kiadó a darab egyik emblematikus mozzanatának, Szirtes Ági biciklis esésének, melyet öt kameraállásból nézhetünk meg.

 

A kiadvány másik eleme, a könyv, a darab eredeti szövegét tartalmazza rengeteg előadásfotóval.

 

A DVD-t nézve és a könyvet olvasva betekinthetünk a rendező titkos műhelyébe is, és megfigyelhetjük, hogy a papír síkjából hogyan emelkednek a szereplők háromdimenziós, hús-vér figurává.

 

süti beállítások módosítása