Indul a Szabadtéri Nyár Nyíregyházán

Koncerttel és bábelőadással kezdődik meg hétvégén a mintegy húsz programot kínáló, augusztus közepéig tartó Szabadtéri Nyár rendezvénysorozata Nyíregyházán.

A program nyitányaként péntek este a szervező Móricz Zsigmond Színház zenekarának, a MűSuck és barátainak koncertjét tekintheti meg a közönség a Benczúr téri színpadon, ahol a színészek mellett vendégelőadóként a Spider, a Karmapirin zenekar és Oláh Ibolya is fellép.


Szombaton délután már a Kalamajka bábszínház szórakoztatja a legkisebbeket a Kacor királlyal, egy héttel később pedig elkezdődnek a filmvetítések is, ennek keretében elsőként a Wachowski testvérek és Tom Tykwer közös rendezését, a Felhőatlaszt láthatja a közönség. 

 

hegedus pannon

Hegedűs a háztetőn - Kép a Pannon Várszínház előadásából

 

Június 28-án lesz az első színházi előadás: a Hegedűs a háztetőn című musicalt a Pannon Várszínház mutatja be Nyíregyházán. A színielőadások júliusban és augusztusban A kör című Edda-musicallel, A kaktusz virága című zenés komédiával, Fenyő Miklós Made in Hungária című zenés játékával és Dózsa György tetteiről szóló táncjátékkal folytatódnak.
    

A nagykoncertek sorában Mészáros Árpád Zsolt önálló estje, majd a Távol-Kelet hangjai című előadás következik augusztusban. A bábelőadás-sorozat keretében a gyerekek például a Kapós Böske, az Ugribugri királykisasszony, az Élet és halál vize és a Pinokkió című előadásokon szórakozhatnak a nyár folyamán.

 

Forás: MTI

 

süti beállítások módosítása