Jay Leno kapja idén a humoristákat elismerő Mark Twain-díjat

Jay Leno, a népszerű The Tonight Show című televíziós műsor nemrég leköszönt házigazdája kapja idén a legjobb amerikai humoristának járó Mark Twain-díjat - jelentette be a washingtoni Kennedy Központ.

 

Leno október 19-én veheti át a kitüntetést egy washingtoni ceremónián, amelyen barátai, kollégái is színpadra lépnek. "Mark Twainhez hasonlóan Jay Leno is megajándékozott minket egy egész életre elegendő humoros megjegyzéssel az amerikai mindennapokról" - mondta az idei díjazottat méltató David Rubenstein, a Kennedy Központ elnöke.

 

Leno, aki közleményben köszönte meg az elismerést úgy fogalmazott: megtiszteltetés számára a díj és mindig is nagy rajongója volt Twainnek. Utóbbi alátámasztásaként megjegyezte, hogy a Két város regénye (A Tale of Two Cities) az egyik kedvenc könyve - ezt persze csak tréfának szánta, az említett regényt ugyanis Charles Dickens írta.

 

jay leno


Leno 1992-ben örökölte meg az NBC televízión futó The Tonight Show-t a legendás Johnny Carsontól, és éveken át sikerült megőriznie a műsor vezető szerepét a késő éjszakai szórakoztatás amerikai piacán. A humorista nem csupán a televízióban csillogtatta meg tehetségét, hanem éjszakai klubok és színházak közönségét is megnevettette stand up-estjeivel.
    

Februártól Jimmy Fallon vette át a helyét a The Tonight Show stúdiójának emblematikus íróasztala mögött. Leno jelenleg az autók iránti rajongását éli ki új műsorában. Sikerét jelzi, hogy YouTube-csatornájának több mint 938 ezer feliratkozója van.
    

A Mark Twain amerikai író nevét viselő elismerést 1998-ban alapította a Kennedy Központ olyan művészek elismerésére, akik munkásságukkal - Twainhez hasonlóan - nagy hatással vannak a társadalomra. A korábbi díjazottak közt van Carol Burnett, Ellen DeGeneres, Will Ferrell, Tina Fey és Bill Cosby is.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása