Hamlet - A Margitszigeti Szabadtérin látható a Globe előadása

Június 21-én, 20 órától lesz látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Hamlet a londoni Shakespeare’s Globe színház előadásában.

Ajánló az előadás elé:

 

Shakespeare születésének 450. évfordulóján  világszerte különleges eseményekkel emlékeznek meg a színháztörténet és a drámairodalom legnagyobb hatású alkotójáról.

 

A Globe Színház ez alkalomból nemzetközi turnéra indult: a Globe to Globe Hamlet vállalkozás célja, hogy két év alatt a világ összes országába eljuttassa a Hamletet, melyet 2014 áprilisában mutattak be Shakespeare egykori színházában, az eredeti állapotában rekonstruált és 1990 óta újra üzemelő Globe Színházban, a társulat művészeti vezetője, Dominic Dromgoole rendezésében.

 

hamletglobe11

 

A vadonatúj produkció Shakespeare klasszikus tragédiájának humorát hangsúlyozza, középpontba állítva nyelvezetének páratlan gazdagságát és leleményességét. A színészek egy csaknem üres színpadon adják elő a jól ismert történetet, ugyanúgy a szó erejével teremtve meg a cselekmény közegét, ahogy Shakespeare idejében is.

 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon első alkalommal vendégeskedő társulat előadását különleges technikai kivetítés teszi teljessé, amely ebben a formában csak Magyarországon lesz látható.

 

 

A Hamlet Shakespeare egyik leggyakrabban játszott és legismertebb drámája. A politikai intrikát, filozófiai elmélkedést, szexuális megszállottságot, tragikus mélységet és vad humort ötvöző mű „határtalan költészet”, Shakespeare zsenialitásának legteljesebb kifejezése.

 

Képek az előadásból:

 

hamletglobe 1

 1.

 

hamletglobe2

2.

 

hamletglobe3

3.

 

hamletglobe4

4.

 

hamletglobe5

5.

 

hamletglobe6

6.

 

hamletglobe7.

7.

 

hamletglobe8

8.

 

hamletglobe9

9.

 

hamletglobe10

10.

 

hamletglobe12

11.

 

hamletglobe13

12.

 

 

A Shakespeare's Globe Theatre bemutatja:

 

William Shakespeare:

 

Hamlet

 

 

Hamlet szerepében: Ladi Emeruwa, Naeem Hayat

További szereplők: Keith Bartlett, John Dougall, Miranda Foster, Phoebe Fildes, Beruce Khan, Tom Lawrence, Jennifer Leong, Rawiri Paratene, Matthew Romain, Amanda Wilkin

Díszlet, jelmez: Jonathan Fensom

Zene: Bill Barclay

Rendezők: Dominic Dromgoole, Bill Buckhurst

 

Előadás angol nyelven, magyar felirattal

2014. június 21. (szombat) 20 óra

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

 

 

süti beállítások módosítása