Évadzáró gála Békéscsabán - Tege Antal kapta a Gálfy László Gyűrűt

Ünnepi gálaesttel zárta az évadot a Békéscsabai Jókai Színház a városháza udvarán június 21-én.

A gála közönsége többek között az István, a király, a Lovak és A dzsungel könyve című produkciókból hallhatott betétdalokat, valamint a készülő K und K (Karády katonái) című darabból.

 

kundk

K und K

 

Az immár ötödik éve nyilvános évadértékelésen kiosztásra kerültek a színház elismerései is.

 

Az Évad Színművésze díjat három kategóriában osztották ki, Ifjú tehetségként Vadász Gábor, Érett színművészként Katkó Ferenc, Tapasztalt színművészként Tomanek Gábor kapta meg a kitüntetést. A színház társulata a legjobb háttérmunkáért járó díjjal Mucsi Bence öltöztető munkáját ismerte el.

 

fekete kiss

Fekete Péter igazgató beszédet mond, mellette  Kiss Tibor alpolgármester

 

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy Gyűrű odaítéléséről - az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően szakmai bírálóbizottság döntött.  A Gálfy-gyűrű kitüntetettjére az elmúlt évadban bemutatott darabok rendezői tettek javaslatot, amiből a zsűri választotta ki a legérdemesebbet. 

 

A szakmai zsűri tagjai: Ficsor Benedek, a Magyar Nemzet kulturális rovatának újságírója, Hrecska Renáta, a Magyar Hírlap kritikusa, Kiss József rendező, a Szolnoki Szigligeti Színház művészeti vezetője, Tábor Lajos magyar nyelv és irodalom, történelem szakos középiskolai tanár, Tóth István Zoltán, az MTVA Új Média Iroda vezető-helyettese, valamint Niedzielsky Katalin újságíró, konzultáns.

 

A darabok rendezői által nominált szereplők közül ebben az évadban a Chioggiai csetepaté és a Koldusopera című darabokban nyújtott kiemelkedő színészi teljesítményéért Tege Antal színművész vehette át a színház legmagasabb szakmai díját, az aranyékszert.

 

tege

Tege Antal kapta a Gálfy Gyűrűt

 

Kiosztásra kerültek a Dóró János menedzser által alapított Parádés-díjak is. Egy váratlan beugrásáért az István, a király című darabba Mészáros Mihály, az akadályozottsággal élők parádés - példaértékű - segítéséért Komáromi Anett színművészek kapták a díjakat.

 

A gálán a műsorvezetői szerepet Tege Antal és Czitor Attila hozta. Az este egyúttal a Csabai Nyár-Városházi esték programsorozat nyitórendezvénye is volt. Fekete Péter színházigazgató rövid évadértékelője, valamint  Kiss Tibor alpolgármesteri köszöntője után a Padlás című musicalt nézhette meg a közönség, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában.

 

süti beállítások módosítása