Fiatalok jelentkezését várja első évfolyamába a Káva Stúdió - MEGTELT!!!

A Káva Kulturális Műhely 2014 szeptemberében indítja útjára a Káva Stúdiót, amely egy éves gyakorlatorientált képzést és alkotómunkában való részvételi lehetőséget kínál 20-25 év közötti, a színházi nevelés iránt érdeklődő fiatalok számára.

 

A Káva Stúdió tájékoztatása szerint a jelentkezõk létszáma meghaladta a lehetséges keretet.

 

 

A Káva Kulturális Műhely felhívása:

 

2014 szeptemberében Magyarország és a régió egyik legjelentősebb színházi nevelési műhelye, a Káva KM társulata 18. évadát kezdi. Úgy érezzük, határozott lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a csapat szakmai utánpótlását, ezért indítjuk útjára – egyelőre kísérleti jelleggel – Stúdiónkat, melynek csapatába olyan fiatalokat várunk, akik érdeklődnek a Theatre in Education (TiE), Drama in Education (DiE) területei iránt, és éreznek magukban erőt az elköteleződéshez.

 

Egy éves programunk szeptemberben  indul. Az őszi szakasz a társulat által használt módszerekkel való ismerkedéssel telik: előadások közös megnézése, elemzési szempontok szerinti elemzések, alapismeretek átadása. 2015 januárjától képzési szakasz indul, heti 1 nap (előreláthatólag péntekenként) műhelymunkával, melyben a Káva szakemberei oktatóként vesznek részt. Ez a szakasz „fut bele” a késő tavaszi próbafolyamatba, ahol a végül kiválasztott 2-4 fiatallal közös színházi nevelési előadás elkészítése és 8-10 alkalommal való budapesti játszása következik.

 

Első körben max. 30 fő írásos jelentkezését várjuk 2014. augusztus 15-ig. Szeptember elején kerítünk sort mindenkivel egy személyes beszélgetésre és max. 20 fővel indítjuk el az első évfolyamot. 2015 januárjában 2-3 napos gyakorlati workshop alapján választjuk ki azt a 2-4 fiatalt, akikkel az előadásra való felkészülési szakaszba lépünk. 2015 májusában lesz a közösen készítendő előadás bemutatója, május és június során összesen 8-10 előadást tervezünk. 

 

kavastudio

 

A jelentkezés feltételei:

 

- 20-25 év közötti életkor

- meglévő színészi / színjátszói gyakorlat

- motiváció / érdeklődés a színházi nevelés műfajai iránt

- rövid, max. 1 oldalas önéletrajz

- rövid, max. 1 oldalas motivációs levél

 

Az önéletrajzot és a motivációs levelet ( a pontos elérhetőségek megadásával) 2014. augusztus 15-ig várjuk a patonayanita@gmail.com címre.

 

A program térítésmentes tanulási lehetőséget jelent. Az előadás elkészítésében való közreműködésért és az előadások megvalósításáért jelképes összeget fizetünk a fiataloknak.

 

 

Budapest, 2014. június 18.

Takács Gábor

szakmai vezető, színész-drámatanár 

 

süti beállítások módosítása