Amerikai musical ősbemutatóját tartják Kolozsváron

A Serena in X-tremis című amerikai musical ősbemutatójával zárja a 2013/2014-es évadot a Kolozsvári Állami Magyar Színház június 29-én.

Stephanie Robinson, Theodore Shank és Adele Edling Shank amerikai szerzők első közös musicaljével 2011-ben, egy workshop keretében találkozott először a társulat. A három éve kezdődött projekt Albu István rendezésében koncertelőadásként valósul meg. 
    

A fiatal generációnak szánt produkció a fausti szerződés átírása mai körülményeinkre: korunk embere a sikerért adja el a lelkét. Serena, az előadás főszereplője életútja során megtapasztalja a siker és médiasztárság bódító örömét, az illúziók világának gyors szertefoszlását és lelepleződését egyaránt.
    

serena in x

Kép az előadás próbájáról: Váta Loránd és Sigmond Rita

(Fotó: Biró István / huntheater.ro)

 

A bemutatót megelőző sajtótájékoztatón Vajna Noémi, az előadás dramaturgja elmondta, hogy az eredetileg musical-tanmese alcímet viselő művet végül koncertelőadássá nevezték át, mivel az élőzene segítségével szeretnék megmutatni a szereplők fejlődését. Albu István rendező szerint az egyáltalán nem szokványos zenén keresztül sikerül olyan tartalmakat is kifejezni, melyek prózában elmondhatatlanok lennének. 
    

Az előadás egy fiatal alkotócsoport közös munkájaként jött létre. Albu István rendező mellett Vajna Noémi dramaturg, Tenkei Tibor díszlettervező, Bocskai Gyopár jelmeztervező, Gyenes Ildikó koreográfus vett részt az előadás létrehozásában. 
    

A nagytermes előadásban a kolozsvári társulat másodéves színészhallgatókból álló karral egészül ki, az élő zenét a színészeket is felsorakoztató Loose Neckties Society zenekar szolgáltatja.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása