A Capa Központ veheti bérbe a Tivolit

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Nonprofit Kft-je veheti bérbe a két éve üresen álló Tivoli Színházat – szavazott hétfőn egyhangúlag a Fővárosi Közgyűlés.

Két éve finanszírozás hiánya miatt megszüntette a Budapesti Kamaraszínházat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az intézményt majdnem két évtizedig próbálta meg átadni a minisztérium a fővárosnak, de nem járt sikerrel. A Kamaraszínház három játszóhelye azonban fővárosi tulajdonban volt - írja a nol.hu.

 

nagymezo 8

Fotó: Oláh Igor

 

A Nagymező utca 8. alatti több mint 800 négyzetméteres ingatlan tavaly decemberig a Thália Színház Nonprofit Kft. alapító okiratában szerepelt, noha a Kamaraszínház használta. Tavaly decemberben a Fővárosi Közgyűlés módosította a teátrum alapító okiratát, és a telephelyei közül kivette az ingatlant.

 

Az EMMI február 14-én arra kérte a fővárost, segítse a Capa Központot azzal, hogy az egykori Tivoli-ingatlant – közhasznú kulturális feladatok ellátására – kedvező használati feltételek mellett bérbe adja. A Capa Központ jelenlegi székhelye az ingatlan első emeltén, a korábbi Ernst Múzeum helyén található.

 

A fővárosi előterjesztésből kiderült: a közgyűlési rendeletek értelmében mellőzhető a versenyeztetés, ha a hasznosítás jogszabályban előírt állami vagy önkormányzati feladatot ellátó gazdasági szervezet javára történik. Ennek a kritériumnak a Capa Központ megfelel - áll a nol.hu cikkében.

 

Bár az ingatlan piaci bérleti díja havi 1,6 millió forint plusz áfa lenne, a kulturális koncepciónak, valamint az intézmény forrásaira tekintettel kedvezményes bérleti díjat, 1,1 millió plusz áfa összeget állapítottak meg.

 

Forrás: nol.hu

 

 

süti beállítások módosítása