Erdélyi együttműködésben a soproni színház

Együttműködési megállapodást kötött a soproni Petőfi Színház és a mikházi Csűrszínház a Zuhanás második pillanata című előadás erdélyi vendégszereplésének keretében.

Katona Imre műve a Mikházi Csűrszínházi Napokra kapott meghívást. A fesztiválon írták alá a soproni teátrum és a mikházi Csűrszínház közötti együttműködési megállapodást. A partnerség jegyében a
két fél megegyezett abban, hogy koprodukciókat, közös programokat hoznak létre, előadáscserékkel erősítik az összefogást.

 

egyutt1

Fotó: Vajda György


Pataki András, a Petőfi Színház igazgatója elmondta: az együttműködés aláírásával lezárult a soproni intézmény testvérszínházi rendszerének kiépítése. Nem terveznek több ilyen jellegű együttműködést, a
jelenlegieket szeretnék figyelemmel, minőségi tartalommal megtölteni.

 

A direktor hangsúlyozta, két éve fontos célként határozták meg a színház külső kapcsolatainak erősítését. Ennek első lépcsője a Bécsi Európa Clubbal kötött megállapodás volt, amely többek között azt is jelenti, hogy az egyesület 960 magyar tagja értesül a színház előadásairól, a szomszédos országban élő honfitársaink segítik a bérletezést is, cserébe az általuk szervezett rendezvények reklámozásában, értékesítésében aktívan részt vesz a színház, csakúgy, mint a közös programok szervezésében.

 

Ezután a felvidéki Komáromi Jókai Színházzal, a vajdasági Zentai Magyar Kamaraszínházzal és most az erdélyi mikházi Csűrszínházzal alakítottak ki hasonló partnerséget. Az erről szóló dokumentumot Szélyes Ferenc, a mikházi Csűrszínház vezetője és Pataki András írta alá.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása