9,1 millióval támogatja a függetleneket az EMMI

Több mint 9 millió forintot nyert 17 független társulat előadásainak belföldi forgalmazására az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága pályázatán.

emmilogo

 

A független színházi társulatok produkcióinak hazai forgalmazására második éve hirdetett pályázatot a kultúráért felelős tárca azzal a céllal, hogy segítse a különböző szervezeti formában működő hazai színházak, társulatok szakmai együttműködését, valamint országos kapcsolathálózatuk és közönségkörük bővítését - áll az államtitkárság MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében.


A pályázaton kizárólag a hatóság nyilvántartásában szereplő, független produkciók meghívására lehetett támogatást igényelni. A 9,1 millió forintos keretösszegre 23 pályázat érkezett, közülük 17 nyert támogatást.
    

A pályázatokat az emberi erőforrások miniszterének nevében eljárva a kultúráért felelős államtitkár által felkért, szakértőkből álló kuratórium értékelte. Ez alapján a miniszter tanácsadó testülete, a Színházművészeti Bizottság javaslatának megfelelően született döntés. 
    

A támogatási szerződéseket a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága köti meg a nyertes szervezetekkel, és a támogatás utalásáról is a szervezet gondoskodik.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása