"Tudtam, hogy ez az én szerepem" - Sáfár Mónika a Mamma Mia!-ról

Sáfár Mónika először Szegeden mutatkozik be Rosie-ként a Mamma Mia!-ban, ősztől pedig a Madách Színházban is láthatja a közönség ebben a szerepben. Úton a próbára mesélt a Színház.hu-nak.

sáfár2

Fotó: Madách Színház

 

- A Mamma Mia! castingok után januárban izgatottan vártam az eredményeket: végül Szirtes Tamás nemcsak azzal a hírrel hívott fel, hogy megkaptam a szerepet, hanem azzal, hogy Szegeden is én játszom Rosie-t az Abba musicalben. Így most igen sűrű lett a nyár, de ez jó, várakozással teli!

 

- A Mamma Mia! próbái közben a jelmezes fázisba értek...

 

- Igen, most is éppen oda tartok. Borzasztóan jó a hangulat a próbákon, amik már nagyszínpadon zajlanak a Hungexpón – nagyon élvezem és vágyom már arra, hogy bemutathassuk Szegeden a musicalt! Sok meglepetésst tartogat majd a darab a nézőknek, de ezeket egyelőre nem szeretném elárulni.

 

- Eredetileg is Rosie szerepére jelentkezett?

 

- Abszolút! Én előre tudtam, hogy ez az én szerepem, bár illett volna hozzám Donna karaktere is. Kifejezetten élvezem a karakterszerepeket – elég hősnőt énekeltem eddigi pályafutásom alatt. Igazából a Mary Poppins-ban, Andrews kisasszony alakjától kaptam vérszemet – aki hatalmas sikert arat estéről-estére a Madách Színházban – nagyon megtetszett ez a karakterformálás, ezért is örülök nagyon, hogy Rosie-ként lehetek ott a Mamma Mia! -ban.

 

- Látta a Mamma Mia!-t színházban vagy filmen?

 

Szerencsére nem! Egyébként sem jellemző rám, hogy ha megkapok egy szerepet, megnézzem, hogyan oldották azt meg mások, máshol. Ha operát éneklek, akkor sem hallgatom többet azt a darabot, amiben játszom. De minden színész másképp dolgozik, én nem szeretem, ha hatnak rám mások alakításai, mert akkor a kreativitásom nem tud munkába lépni.

 

sáfár3

Fotó: Madách Színház

 - Úgy tudom, egy lemez is szerepel a tervei közt

 

- Igen szeretnénk egy albumot készíteni Tolcsvay Lacival és Müller Péter Sziámival. A tervek szerint november környékén vonulnánk stúdióba, miután én túl leszek a Mamma Mia! első Madách Színház-beli előadássorozatán is. De ez még nem fix időpont, főleg az én elfoglaltságaim miatt, így azt sem tudom, sikerül-e a lemezt még Karácsonyra elkészíteni, vagy csak tavasszal jelenik meg.

 

- Kinek az ötlete volt a közös lemez?

 

- Régóta beszéltünk Tolcsvay Lacival arról, hogy jó volna egy spirituális hangulatú lemezt készíteni. Igazából én forszíroztam, hogy ilyen stílusú, témájú albumon dolgozzunk. Bár számtalan műfajban készíthettem volna lemezt, eddig soha nem éreztem „közlésvágyat”. Most viszont úgy gondoltam, itt az idő, hogy valami mást is adjunk az embereknek a szép dalokon kívül, valamit, aminek más mondanivalója van, ami esetleg segítheti őket a mindennapokban.

 

Safar5

Fotó: Monoki Attila

 

- Mit takar a „spirituális hangulat”?

 

- Még a Mária Evangéliumánál fogalmazódott meg Laciban és bennem a gondolat, ami most, ha úgy tetszik beérett: annyira kevés az életben a kapaszkodó, hogy mi a zenével szeretnénk egyfajta támaszt nyújtani az embereknek.

 

- Kifejezetten erre a lemezre születnek új dalok?

 

- Igen, most úgy tűnik, hogy 70 százalékban új dalok hallhatóak majd az albumon, illetve néhány már ismert szám is.

 

-  A Mamma Mia! Rosie-ja mellett készül még új szerepre?

 

- Vannak tervek, de tényleg csak tervek. A Mamma Mia! iránt hatalmas az érdeklődés, ezért nagyon nagy előadásszámmal játsszuk, így még nem látom előre, mi fér majd bele az időmbe. Ha minden jól alakul, Mikó Istvánnal fogunk együtt dolgozni, valószínűleg 2015 tavaszán.  Egy darabot készítünk, amit már meg is írt egy kedves író barátom, a címe: „Az igazi Callas”. Egyfajta zenés életrajzi mű lesz, ami teljesen más szemszögből mutatja be Maria Callast. Már régóta tervezzük ezt a bemutatót, de hol István, hol az én elfoglaltságaim miatt eddig nem tudtuk megvalósítani. Remélem ezúttal sikerül.

 

Kodova Michaela / Színház.hu

 

süti beállítások módosítása