Bolha a fülbe - A Városmajorin tartja új bemutatóját a Fogi-Bulvárszínház

Július 19-én mutatja be a Fogi-Bulvárszínház Georges Feydeau Bolha a fülbe című komédiáját a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Pozsgai Zsolt rendezésében.

A fővárosi Fogi-Bulvárszínháznál évek óta hagyomány, hogy a Fogarassy András vezette társulat a Városmajori Szabadtéri Színpadon tartja évadnyitó premierjét. Tavalyelőtt Louis Velle Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain című darabját, tavaly Ray Conney Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép című vígjátékát mutatta be a színház. Nemrég volt a premierje a Rejtő Jenő Piszkos Fred, a kapitány című regényéből készült musicalnek, s itt az újabb bemutató, mely a korábbi évekhez hasonlóan szintén egy vérbeli komédia: Georges Feydeau Bolha a fülbe címmű vígjátéka. A bemutató 2014. július 19-én 20 órakor lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

 

A Fogi-Bulvárszínház ajánlója: 

 

A Bolha a fülbe a vígjátékirodalom talán legjobb, gyakran repertoárra kerülő darabja. Chandebise, a köztiszteletben álló biztosítási igazgató, miután nem tudja otthon férfiúi kötelességét teljesíteni, felesége gyanakvása által ún. bolhát tesz a fülbe... A férfi, egy ismeretlen rajongó hölgytől kap levelet: randevúra hívják egy kétes hírű szállodába. Chandebise egyszerre hűséges és kishitű: eldönti, hogy nem megy el, inkább a legjobb barátját küldi maga helyett. Csakhogy a névtelen levelet saját gyanakvó felesége írta, hogy lépre csalja. S a barát: a feleség következetes udvarlója. Egymás karjába futnak hát a hotelben, majd őrült spanyolok, boldogságot kereső partnerek, furcsábbnál furcsább emberek jönnek-mennek... Végül a váratlan légyott rémálommá válik, pláne amikor mégiscsak megjelenik Chandebise. Oltári kavarodás kerekedik, különösen miután kiderül, hogy a világon mindenkinek lehet egy, vagy akár több hasonmása is...

 

Pozsgai Zsolt rendező szerint egy rossz helyre tévedt levél, egy kétes eredetű amerikai nadrágtartó, egy váratlanul impotenssé váló férj, egy beszédhibás rokon, egy félőrült spanyol, egy alkoholista hasonmás, egy nagytermészetű fogadósasszony félelmetes bonyodalmak okozói lehetnek. Szerelem, hűtlenség, látszat, csapda és félreértés. Ehhez jön még a megszámlálhatatlan ajtó és a forgó ágyak – a klasszikus francia bohózatíró klasszikus kellékei. Mindez a komédia nagymestereivel, népszerű művészekkel. A rendező-dramaturg „kioldotta a féket” és engedte valódi ritmusában működni a szöveget, mely így a legváratlanabb helyzeteket idézi elő. És bár Párizsban játszódik a mű, ebben az előadásban játszódhatna bárhol, ahol emberek élnek, szeretnek, csalnak, hazudnak – majd mélyen, őszintén megbánnak mindent. Mindezt a komédia eszközeivel. Igazi nyáresti szórakozás.

 

bolha fogi

 

 

Georges Feydeau:

 

Bolha a fülbe

 

vígjáték két részben

 

Szereposztás:

Victor Emmanuel Chandebise/Poche: Harsányi Gábor

Raymonde Chandebise: Fogarassy Bernadett

Carlos Homenides de Histangua: Jászai László

Lucienne Homenides de Histangua: Oszter Alexandra

Camille Chandebise: Beleznay Endre

Doktor Finache: Várkonyi András

Romain Tournel: Csengeri Attila

Étienne: Hoffmann Richárd

Antoinette: Várkonyi Andrea

Yellowstone, amerikai úr: Benkóczy Zoltán

Olympe Ferraillon: Cseke Katinka

Díszlet, jelmez: Bereg Glória

Rendező: Pozsgai Zsolt

 

Bemutató: 

 július 19. 20:00,

Városmajori Szíbadtéri Színpad

 

süti beállítások módosítása