Trágár töredékek - "Irodalmi rosszalkodás" a Hunniában

Az erotika a témája a Trágár Töredékek című zenés felolvasó estnek, amelyet július 17-én (csütörtökön) 20 órától tekinthetnek meg a Hunnia Bisztróban.

 LD40864

 

Májusban vehettek részt először a nézők a nem mindennapi témájú felolvasó esten a Moha Café Galériájában. Még a '90-es években Galkó Balázs összegyűjtött egykori és mai költőktől (Haraszti Miklós, Kosztolányi Dezső, Szép Ernő, Lőwy Árpád, Janus Pannonius, Várady Szabolcs, Goethe, Somlyó Zoltán, Szilágyi Tibor, Orbán János Dénes) olyan verseket, amelyekben ezek a költők nem gondolkoztak azon, amin a köznapi beszéd igencsak akadozni szokott, vagyis hogyan nevezzék meg azokat a férfi-női nemi szerveket és mindazon dolgokat, amelyeket ezekkel művelni szokás.

 

„Az előadásban négyen - hárman férfiak és egy nő - olvassuk fel ezeket a szövegeket, olykor zenei aláfestéssel. Az előadásnak nem célja az önmagában való disznólkodás, mert annak semmi értelme. A cél hogyan lehet megmutatni, hogy ez nem a közönségesség kategóriája, hanem helye, rangja van az életünkben, és hogy lehet ezeket a szavakat szépen, szellemesen használni is. Pornográfia nincs az előadásban. Ebben az előadásban csak erotika van, nem a megbotránkoztatás szándékával született. Reményeink szerint az előadás az elfogadott jó ízlés határain belül van - dacára annak, hogy kívül van rajta" - mondta el Köleséri Sándor, az előadás ötletgazdája és egyik szereplője.

 

A Trágár Töredékek Társulata: Janik László, Köleséri Sándor, Nagy Eni, Torres Dani

 

 

süti beállítások módosítása