Megkezdődött az Osonó nemzetközi drámatábora

A társulat által megszervezett, már hagyományosnak számító nemzetközi drámatábor július 15. és 20. között zajlik.

A kökösi alkotótábor mottóját az 5 éve elhunyt Pina Bausch német koreográfus egyik gondolata adta: „Én abban hiszek, hogy közelebb kellene kerülnünk egymáshoz” - mondta a tizenhét országból verbuvált művészeket tömörítő wuppertali társulat vezetője.


A tábor, amelyben 30 erdélyi illetve magyarországi fiatal vesz részt, a Bethlen Gábor Alap, a Tiszta Formák Alapítvány és a Communitas Alapítvány támogatásával, valamint a kökösi Polgármesteri Hivatal és a Gábor Áron Általános Iskola partnerségével jött létre.

 

IMG 7071

 

Az egy héten át zajló szakmai program keretén belül, a résztvevők számára két csoportban folynak a foglalkozások: a színház-szakmai csoport tagjai Mucha Oszkár irányításával, míg a személyiségfejlesztő- önismereti csoportban résztvevők Fazakas Misi vezetésével ismerkedhetnek önmagukkal és a színházzal. A napi két műhelyfoglalkozás mellett, az intenzív tábor minden reggel a kitartást erősítő tornával és a lelki-szellemi bemelegítőként szolgáló napindítóval indul, este pedig színházi előadások vetítésére és beszélgetésekre kerül sor.

 

A tábor célja egy olyan helyzet megteremtése, amely a drámajáték és a színház eszközei által egy intenzív létezés, a kommunikáció valamint a közös gondolkodás és alkotás megtapasztalására sarkallja a résztvevőket.


Az idei táborba nyolcan érkeztek Magyarországról, és a táborlakók között vannak középiskolások, egyetemisták és fiatalokkal foglalkozó felnőttek is.

 

Forrás: Osonó Színházműhely

 

 

süti beállítások módosítása