Ilyen egy igazi Legénybúcsú - Fotós beszámoló

A Magyarock Dalszínház július nyolcadikán bemutatta Másik Lehel és Vizeli Csaba darabját, a Legénybúcsú című új, magyar musical comedyt.

Az ősbemutatót a komáromi Csokonai Művelődési Ház Szabadtéri Színpadán tartották. A történet látszólag egyszerű, régi barátok összejönnek, hogy egyik társukat elbúcsúztassák a legényélet szabadságától, mielőtt az a házasság igájába hajtaná a fejét.

 

mazs


A karakterekben felismerhetőek a mai magyar társadalom szereplői: a többiek által mindig kicsit irigyelt, befutott, gazdag férfi, a nőfaló macsó, a teszetosza, felesége zsarnokságát természetesnek megélő papucsférj, az örök gyerek-mindenki haverja kocsmáros, a szerelmes vőlegény, és a kiöregedett, alkoholista rocker.

 

Forgi buli

 

A darab rendezője - egyben a színház vezetője -, Vizeli Csaba és a színészek, Mészáros Árpád Zsolt, Miller Zoltán, Forgács Péter, Barabás Kiss Zoltán és Zöld Csaba véleménye megegyezik: ez a musical ajándék mindegyiküknek, jutalomjáték, magukénak érzik a szerepeket, a szerzők rájuk írták azokat, ezért jelmeztelenül játszanak.

Egy kivétel van, mégpedig Mészáros Árpád Zsolt, aki a vőlegény bátyját, a vélemény nélküli papucsférjet, Tyutyut alakítja.

 

Arra a kérdésre, hogyan lehetséges, hogy egy komáromi székhelyű, amatőr társulat tizenkét éve a Legénybúcsúhoz hasonló, részben saját sztorijú és alkotású zenés sikerdarabokat állítson színpadra évről-évre, talán Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója adta a legpontosabb választ, márpedig ő nemcsak színészként - Timár Mihályként az Aranyemberben már hosszú évek óta játszik a Magyarock Dalszínházzal -, hanem a színházcsinálás oldaláról is figyeli a folyamatot.

 

Az a tapasztalatom, hogyha ilyen szintű összefogás, odafigyelés és munkamorál lenne egy profi színházban, akkor sokkal jobban mennének azok a színházak. Persze ott hierarchia van, meg munkakörök, itt pedig csapat van, ami egyemberként dolgozik a célért, ezért ilyen sikeresek az egész országban, sőt, a határokon túl is. Örömmel jöttem velük játszani!" - mondta.

 

A Legénybúcsú, az első magyar musical comedy, amely az egyszerű meséje ellenére fordulatos, humoros – néhol gondolatban 18-as karikával ellátott előadás. A Vizeli Csaba által írt alaptörténetet a próbák során a színészek életéből merített eseményekkel, sztorikkal egészítették ki.

 

A darab a 2014/2015-ös évadban is műsoron lesz, arról, hogy melyik színházban, később kapunk információt..

 

 

A Legénybúcsú képekben:

 

focinézés

 1.

 

Mázs két csajjal

2.

 

Forgi közel

3.

 

Finálé

4.

 

levego

5.

 

MZ

6.

 

stábkép1

7.

 

Forrás: artnews.hu, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása