Táncprodukciókkal is vár az idei Barokk Esküvő Győrött

Idén huszonkettedik alkalommal rendezik meg a háromnapos győri Barokk Esküvőt augusztus 8. és 10. között. A rendezvényt táncprogramok is színesítik.

A barokk kor volt - a 19. század vége és a legutóbbi 10-15 év mellett - a kisalföldi megyeszékhely történetének legsikeresebb időszaka, ez a stílus erősen rajta hagyta keze nyomát a belváros épületein, de Győr kultúráján is - magyarázta az eseménysorozat fontosságát Somogyi Tivadar alpolgármester az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

 

barokk eskuvo gyor

Fotó: gyor.hu

 

A programokat ismertetve elmondta: pénteken a vőlegény ad szerenádot leendő hitvesének többezres nézőközönség előtt. A fesztivál fénypontja a szombat esti barokk esküvő lesz, amelyen a hagyományoknak megfelelően egy valódi párt ad össze a város jegyzője Győr történelmi központjában, a Széchenyi téren. Ezt megelőzően a "bolond esküvőt" tartják ugyanitt, azaz a ceremónia paródiáját is megnézheti a közönség, majd a legalább 150-200 résztvevőt megmozgató barokk felvonulás veszi kezdetét.

 

Szombaton és vasárnap - számos gyerekprogram mellett - délelőtt ingyenes vezetésen ismerkedhetnek meg az érdeklődők a barokk kor győri emlékeivel, reggel és délután pedig a helyi zeneművészeti szakközépiskola trombita tanszékének csapata ad toronyzenét az Esterházy-palota erkélyéről. 


Ebben az épületben ad vasárnap este régizene koncertet a Magyar Reneszánsz Együttes. A rendezvényt táncprogramok is színesítik: szombat délután a Long-Soldier Dance Theatre Akkor és most... avagy kicsit másképp? című előadása lesz látható, vasárnap este pedig a PR Evolution Dance Company Fun-tasia Baroque című darabját tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása