A csabai István, a király avatta fel a Tokaji Fesztiválkatlant

Különleges, új szabadtéri játszóhelyet avatott fel szombaton Tokajban a Békéscsabai Jókai Színház István, a király előadása.

tokaj katlan 2

Fotó: Jókai Színház

 

A Jókai Színház ajánlója:

 

A tokaji egykori Patkóbányában kialakított szabadtéri színház Magyarország legújabb teátruma. Az egyedülálló hangulatú szabadtéri színházat Bodonyi Csaba építész tervei alapján alakították ki. A 2500 fős nézőtérrel, korszerű fény- és hangtechnikával felszerelt teátrum remekül illeszkedik a gyönyörű tokaji tájba. 

 

A Békéscsabai Jókai Színház István, a király előadását Békéscsaba és Kolozsvár után Tokajban mutatták be Zsuráfszky Zoltán hagyományos rendezésében. A Jókai Színház tokaji előadása az 1983-as ősbemutató szellemét idézi.

 

 

"Az István, a király méltó egy ilyen játszóhely felavatására. Örülök, hogy mi nyithatjuk meg a Tokaji Fesztiválkatlant. Komoly tapasztalataim vannak az ország szabadtéri játszóhelyeiről és most egyszerűen el vagyok képedve annyira tetszik. Sokan azt mondják, hogy ma Magyarországon csak stadionok épülnek, és akkor lám-lám itt van ez a modern, fantasztikus szabadtéri színpad" - mondta Zsuráfszky Zoltán rendező. 

 

Az egykori kőbányában kialakított játszóhely meredek sziklafalaival, különleges atmoszférájával egyedi hangulatot teremt az előadásnak. A színpad hátteréül szolgáló zord sziklafal nyújtotta hátteret szervesen be is illesztették az előadásba, hiszen a sziklafalon egy kivilágított, hatalmas keresztet is felállítottak, magára a falra pedig lézer- és fényjátékot vetítettek ki.

 

 istvan 2

Fotó: Jókai Színház

 

A Tokaji Fesztiválkatlanban augusztus 9-én az István, a király volt az első bemutató. A Jókai Színház kibővített tánckarral – a Balassi Néptáncegyüttes mellett a Magyar Nemzeti Táncszínház is erősítette a csapatot – és statisztériával állította színpadra a rockoperát. A címszerepet Feke Pál alakította, Koppány szerepében Szomor Györgyöt láthatta a közönség.

 

Forrás: Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása