Igó Éva: Robin Williams fegyelmezett és felkészült színész volt

Fegyelmezett és felkészült színész volt - mondta az MTI-nek Robin Williamsről magyar pályatársa, Igó Éva, aki a Hazudós Jakab című filmben forgatott együtt a hétfőn elhunyt művésszel.

Robin Williams Oscar-díjas hollywoodi komikus, színész, rendező és producer hatvanhárom éves korában hunyt el észak-kaliforniai otthonában - helyi idő szerint - hétfőn. Kedd hajnali hírügynökségi jelentések szerint a világhírű színész feltehetőleg öngyilkosságot követett el. A helyi hatóságok közlése szerint Robin Williams halálát fulladás okozhatta, a vizsgálat azonban még folyamatban van.

 

hazudos robin

Robin Williams a Hazudós Jakab c. filmben

 

Igó Éva, a Vígszínház színművésze a közös munka emlékét felidézve az MTI-nek arról beszélt, hogy Robin Williams kiváló színész volt, aki a forgatáson, ahol találkozott vele, minden jelenetet végignézett a rendező mellett, azokat is, amelyekben nem volt benne.

 

"Szinte végig ott ült a kamera mellett, és nézte az egyes jelenetek próbáit és a felvételt. Rettentő fegyelmezett volt és nagyon felkészült" - emlékezett a színésznő.


A Hazudós Jakab című film főszereplője egy kislány volt, akinek az édesanyját alakította Igó Éva. Mint felidézte, sajnos közös jelenetük nem volt Robin Williams-szel, ezért csak néhány mondatot tudott váltani vele.
    

igo eva

Fotó: Pénzes Sándor / gyulavaros.hu

 

Mint mondta, a színészeket általában azok a jelenetek érdeklik, amelyekben benne vannak. Újdonság volt számára, hogy Robin Williams ott ült a kamera mögött akkor is, amikor éppen nem az ő jelenetével foglalkoztak, és megfigyelte, hogy filmbeli partnerei hogyan dolgoznak.

 

Az 1999-ben bemutatott, Peter Kassovitz rendezte Hazudós Jakab című filmet Magyarországon forgatták, több magyar művész részvételével. A lengyelországi gettóban játszódó film operatőre Ragályi Elemér volt.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása