Nyolc ország tánccsoportja a szabadkai Interetno fesztiválon

Nyolc ország tánccsoportja vesz részt az augusztus 21-én kezdődő Interetno fesztiválon a vajdasági Szabadkán - közölték a szervezők keddi szabadkai sajtótájékoztatójukon.

A rendezvény jövő csütörtökön "nulladik" nappal kezdődik a szabadkai városháza előtti téren kialakított "Etnopolisban".


Az Interetnót idén már 13. alkalommal rendezik meg. Az augusztus 26-ig tartó fesztiválon Szerbia mellett Magyarország, Costa Rica, Lettország, Macedónia, Románia, Észak-Ciprus és Olaszország néptánckultúrájába tekinthetnek be az érdeklődők. 

 

interetno

Fotó: hetnap.rs


A hagyományokhoz híven minden koncert és táncbemutató ingyenes, illetve minden nap tartanak kísérőrendezvényeket is a felnőtteknek és a gyerekeknek. Etnopolisban kirakodóvásár, utcaszínház, olvasókuckó, hangszerbemutató, valamint gasztrofalu várja a hazai és külföldi vendégeket. Ehhez kapcsolódóan a kézművességen keresztül minden évben bemutatnak egy magyarországi tájegységet is, idén a mohácsi busókra esett a választás. Két kézművesmester szemlélteti a a busómaszkfaragást, valamint a papucs- és bocskorkészítést. Koncertet ad többek között Palya Bea, a Karavan Familia roma folklór együttes és a szabadkai Juhász zenekar. 

 

A főtéri programok mellett idén is táncházat és fesztiválklubot szerveznek a Népkör Magyar Művelődési Központban, ahol bárki megtanulhatja a külföldi népek táncait. A tánccsoportok augusztus 24-én Magyarkanizsán, 25-én pedig Zentán is bemutatkoznak.


A részletes program a fesztivál honlapján, az interetno.net/hu/ oldalon olvasható.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása