Veszprémi vendégjátékok Tihanyban és Pápán

Augusztus 21-én Tihanyban, 23-án pedig Pápán vendégszerepel a Veszprémi Petőfi Színház.

Adáshiba Tihanyban

 

Az Adáshiba című komédiával vendégeskedik a Veszprémi Petőfi Színház augusztus 21-én (csütörtökön) este nyolc órakor a Tihanyi Szabadtéri Játékokon. Az előadásában többek között színpadra lép Eperjes Károly, Reviczky Gábor, Esztergályos Cecília, Oberfrank Pál, Chajnóczki Balázs, Trokán Anna és Darabont Mikold. Szakonyi Károly darabját Tordy Géza állította színpadra.

 

adas7

 

A Bódog család fontos eseményre készül. Fiuk tizennyolcadik születésnapját akarják megünnepelni. Összegyűlik a család, de közben folyamatosan nézik a tv-t. Életüket egy dolog képes felkavarni, mikor albérlőjük elrontja azt. Az Adáshiba Szakonyi Károly egyik legsikeresebb műve. Megírása után több mint négy évtizeddel még ma is aktuális problémákat vet fel. A veszprémiek előadása tavaly a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) díját kapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a fővárosban.


Veszedelmes viszonyok Pápán

 

A Veszedelmes viszonyok című színművet mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Pápán az Esterházy-kastély udvarán augusztus 23-án (szombaton) este nyolc órakor. A produkció főbb szerepeiben Oberfrank Pál, Csarnóy Zsuzsanna, Kéri Kitty, Trokán Anna, Palásthy Bea, Bajcsay Mária és Jaskó Bálint látható. A rendező Guelmino Sándor.

 

veszedelmesviszonyok5765


A Veszedelmes viszonyok őszinte történet férfiak és nők cselszövéseiről,praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolatairól. Mindennek középpontjában a XVIII. század Franciaországának fülledt és
romlott erotikája áll. A mű főhőse,Valmont gátlástalanul cinikus, kegyetlen és velejéig romlott nőcsábász,aki egyetlen szabály szerint éli életét: „Soha ne légy szerelmes!” A gazdag és öntelt Merteuil márkiné
fogadást ajánl neki: csábítsa el az erényes és gyönyörű Madame de Tourvelt. A Valmont számára csak könnyed és rutinszerű játéknak ígérkezű udvarlás azonban komolyra fordul, amikor rádöbben, hogy beleszeretett Madame de Tourveltbe. Inkorrekt játszadozásainak köszönhetően azonban ez már egy soha be nem teljesült, igazi, halálos szerelem marad.

 

A veszprémi teátrum szeptemberben ezzel a produkcióval szerepel a Vidéki Színházak Fesztiválján Budapesten.

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása